Emma Stor

Emma Jakobsen                                                                               
Frisørelev
18 år, fra Næstved
Elev hos Cosy Hair Solutions, Borup


 

 

  

 Cosy

18-årige Emma Jakobsen er yngste deltager på EUC Sjællands DM-hold, og så længe hun kan huske har hun villet være frisør. Som barn satte Emma ofte sin mors hår. Flettede eller kom klemmer i, og efter folkeskolen var der ingen tvivl om at hun skulle på frisør-skole. I løbet af grundforløbets 1. del på skolen i Næstved, kom Emma til frisørsalonen Cosy i Borup for at blive prøvet af. Kort efter skrev de fuld kontrakt. 

På skolen blev Emma tilbudt en plads på talentholdet, hvor frisøreleverne arbejder med opgaver som ellers sjældent er at finde i den almindelige frisør salon, men Emma har lært gode teknikker og tager erfaringer med videre til blandt andet svendeprøven i 2019. 

I fritiden har Emma tidligere spillet håndbold i 5 år, hvor hun altid gik efter at vinde. Med andre ord var hun en fejder der sjældent sad på bænken. Forude DM i Skills og konkurrence-mennesket Emma glæder sig til at gøre sit bedste:

- Jeg brænder så meget for at faget og vil gerne vise frem at "vi kan altså også noget", forklarer den unge DM-deltager, der nyder mulighederne for at prøve de kreative idéer af, som talent-arbejdet giver.

Ved DM-konkurrencerne i Herning skal frisøreleverne konkurrere i 4 kategorier: Herrefrisuren ”Bombage”, en langthårsopsætning, en herre klipning & farve samt en dame klipning & farve, udført på tid og med mange tusind tilskuere tilstede. Frisurerne skal være så kreative som overhoved muligt og afspejler ikke nødvendigvis det realistiske. Foreksempel laves langthårsopsætningen typisk med nåle der står ned i hovedbunden på dukken og holder frisuren – indtil de til sidst tages ud, efter en halv dåse hårlak og ”shine”-spray. 

Emma stiller op sammen med frisøreleven Julie Lund Hesteng fra Hair by Stender i Slagelse. Selvom pigerne stiller op som hold, så konkurrerer og bedømmes de individuelt.

Emma Arbejde