Emma Stor

Emma Jakobsen                                                                               
Frisørelev
19 år, fra Næstved
Elev hos Cosy Hair Solutions


 

 

  

 Cosy

Emma Jakobsen er  19 år, og så længe hun kan huske, har hun villet være frisør. Som barn satte Emma ofte sin mors hår. Flettede eller kom klemmer i, og efter folkeskolen var der ingen tvivl om at hun skulle på frisør-skole. I løbet af grundforløbets 1. del på skolen i Næstved, kom Emma til frisørsalonen Cosy i Borup for at blive prøvet af. Kort efter skrev de fuld kontrakt. 

På skolen blev Emma tilbudt en plads på talentholdet, hvor frisøreleverne arbejder med opgaver som ellers sjældent er at finde i den almindelige frisør salon, men Emma har lært gode teknikker og tager erfaringer med videre til blandt andet svendeprøven i 2019. 

I fritiden har Emma tidligere spillet håndbold i 5 år, hvor hun altid gik efter at vinde. Med andre ord var hun en fighter, der sjældent sad på bænken. Forude DM i Skills og konkurrence-mennesket Emma glæder sig til at gøre sit bedste:

- Jeg brænder så meget for at faget og vil gerne vise frem at "vi kan altså også noget", forklarer den unge DM-deltager, der nyder mulighederne for at prøve de kreative idéer af, som talent-arbejdet giver.

Ved DM-konkurrencerne sidste år i Herning skulle frisøreleverne konkurrere i 4 kategorier: Herrefrisuren ”Bombage”, en langthårsopsætning, en herre klipning & farve samt en dame klipning & farve, udført på tid og med mange tusind tilskuere tilstede. Frisurerne skal være så kreative som overhovedet muligt og afspejler ikke nødvendigvis det realistiske. Eksempelvis laves langthårsopsætningen typisk med nåle, der står ned i hovedbunden på dukken og holder frisuren – indtil de til sidst tages ud, efter en halv dåse hårlak og ”shine”-spray.

Emma Arbejde