Mathias Stor

Mathias Dahl Pedersen                                                                  
Struktørelev
21 år, fra Harested
Lærling hos Brdr. H&S Jensen Skælskør ApS, Dalmose

 

 

 

 Brdr_H&S

Struktørelev Mathias Dahl Pedersen er vokset op i Fensmark, men bor nu i Harested udenfor Slagelse. Efter folkeskolen startede Mathias på Handelsskolen, men efter et år på skolebænken ville han hellere ud og bruge hænderne, og blev arbejdsdreng i sin papfars virksomhed. 

Som barn var Mathias meget fascineret af maskiner, og i tiden som arbejdsdreng var han ofte med i felten for at løse opgaver. Derfor valgte Mathias sammen med arbejdskollegaen Mads Omø Beyer, at gå i lære som struktør i virksomheden. Og det er netop sammen med Mads, at Mathias blev både skole- og regionsmester for bygningsstruktører og skal kæmpe ved DM i Skills.

Danmarksmesterskaberne skræmmer dog ikke den unge bygningstruktør, der har en del konkurrenceerfaring med fra sine unge år som eliteidrætsudøver. Mathias Dahl Pedersen har en bronze-medalje hængende fra U-19 EM i Banecykling i 2015 og var på ungdomslandsholdet da han sejlede optimistjolle, og håber på at kunne bruge sine erfaringer som en fordel ved det forestående DM i Skills. 

Arbejdsfagligt er Mathias glad for beton-arbejdet, selvom hovedparten af arbejdet foregår med at sætte forme, lave forskalling og forberede støbningen af selve betonen. 

- Uden struktørfaget ville der ikke være så mange bygninger rundt omkring, så det er fedt at være med til at udvikle Danmark, forklarer Mathias. 

Selvom 20-årige Mathias er glad for faget og sagtens kunne forestille sig en videre karriere som struktør, så glæder han sig dog til at blive udlært i 2019. Den cykel-erfarne struktør har i weekenderne arbejdet som cykelmekaniker for et dansk cykelhold. Erfaringen kommer fra Mathias' far der sælger cykler, og Mathias lærte selv at skrue på cyklen da han selv kørte konkurrencer. I fremtiden håber Mathias på at tage et par sæsoner som cykelmekaniker i Luxemborg eller Belgien, hvor han allerede har haft tilbud om at blive cykelmekaniker for et hold.

Mathias Arbejde