Troels Stor

Troels Strøyer Christophersen                                               
Murerelev
21 år, fra Mern
I lære hos Hansen & Andersen A/S

 

 

 

 

 

Troels Strøyer Christophersen kom i erhvervspraktik som murer i folkeskolen, og det var den erfaring der skulle få Troels til at gå i sin morfars fodspor som murer. 

Troels er glad for det fysiske arbejde, som også får frit løb i fritiden hvor Troels spiller fodbold i Præstø IF. Troels står på mål og murerhænderne får lov at gribe bolden på 1. holdet i Serie 4, selvom murereleven med 11 års fodbolderfaring også har spillet i Serie 2. 

Den talentfulde murerelev havde dog ikke net ved at finde lærerplads som ung murerelev uden kørekort. Derfor tog Troels en pause, inden det lykkedes ham at få en tidsbegrænset-kontrakt hos murermester Carit Jensen på Møn. Første løncheck gik til at betale for et kørekort.

I dagligdagen har 20-årige Troels nydt at komme ud til folk og udføre mindre bygge- eller reperationsopgaver. En af fordelene ved erhvervet er, ifølge Troels, at møde nye mennesker hver dag. Fagligt har han ikke mange præferencer. Han er både klar når der skal mures derudaf, eller når det er den lille detalje det drejer sig om.

- Du skal være stærk men også fingernem som murer, forklarer Troels.

I 2017 lykkedes det Troels at blive både skolemester og regionsmester som flisemurer. Både december og januar er gået med at forberede sig til det forestående DM i Skills. Imidlertid er Troels kontrakt udløbet og han er kommet i skolepraktik hos EUC Sjælland. Murereleven er således på frierfødder hos de lokalemurermestre og håber på at der er en virksomhed der er interesseret i regionens bedste flisemurerelev.  

Troels Arbejde