Jeannie 19 år - Skolehjem

 

Jeg kan godt li´ at bo her, for det er sjovt at bo sammen med en masse andre unge. Der kommer nye hele tiden, så jeg lærer hele tiden nye at kende. I Torsdagsbaren snakker jeg bare med alle mulige. Det er hyggeligt og sjovt.

Der bliver arrangeret fællesture, hvor vi tager forskellige steder hen. Jeg har været med i Tivoli og spillet paintball. Vi har osse været i biografen. Det er ikke noget, jeg ellers bare lige ville gøre, for det er dyrt.

Der er både morgenmad og aftensmad hver dag, og man kan smøre sig en madpakke. Det betyder, at jeg får spist sundt i løbet af dagen. Mange ville ellers springe over morgenmaden, hvis ikke den var her. – Og så får vi kage hver mandag. Det er hyggeligt.

 

Michael 25 år - Skolehjem

 

Det er fedt at bo på skolehjem. Man kommer til at lære en hel masse mennesker at kende hurtigere end man normalt ville gøre. Fordommene falder til jorden, når man skal leve så tæt sammen. Når man kommer langt væk fra, så kan man starte på en frisk og hurtigt få dannet sig en ny omgangskreds. Jeg er den, jeg er, når jeg møder nye mennesker her. Min historie og min fortid er ligegyldig i første omgang. 

Det er godt for alle at komme væk fra faste og trygge mor-og-far-rammer. Her har jeg lært at stå på egne ben. Derhjemme ku´ jeg ikke få øje på, hvad det egentlig var, min mor lavede i hjemmet. Det kan jeg nu! Her skal jeg selv ta´ ansvar.

På fællesturene finder vi noget at være sammen om. Så har vi lettere ved at komme ind på hinanden og lave noget og have noget at snakke om, når vi mødes igen. Det er godt.

 

Connie - Leder af skolehjemmet

 

I løbet af et år har vi ca. 70 årselever. Det svarer til ca. 300-400 unge mennesker, som hvert år bor her i kortere eller længere tid. På Skolehjemmet har vi et varieret miljø med mange forskellige slags unge under uddannelse. Nogle er også under uddannelse på andre uddannelsesinstitutioner end EUC Sjælland.

Skolehjemmet giver alle mulighed for at få et sted at bo, når man er under uddannelse og har over 5 kvarters transporttid til skolen.

På Skolehjemmet tilbydes de unge trygge rammer, der sikrer dem en god skoledag. Vi arrangerer også mange fælles aktiviteter og udflugter, som skal gøre det attraktivt at bo her og deltage i fællesskabet. Det kan for eksempel være bio, bowling, Tivoli, kano, gokart, svømmehal, julearrangementer, sommergrill, elevfester. 

 

Emil på 17 år bor på skolehjem

 

"Det bedste ved at bo på skolehjemmet er, at man hygger sig. Der sker altid noget og så tager det 30 sekunder at gå i skole."