EUX elektriker

EUX Elektriker

 

En unik kombinationsuddannelse som EUX elektriker giver dig et suverænt kort på hånden til en fremtid fyldt af job- og uddannelsesmuligheder. Særligt din viden om bæredygtighed og intelligent teknologi gør dig til en af arbejdsmarkedet mest efterspurgte medarbejdere.

På EUC Sjælland tilbyder vi dig den nyeste viden om teknologi, innovation og grøn omstilling. Det betyder, at du kommer på hjemmebane i energieffektivisering og vedvarende energiløsninger. Du finder den bedste løsning og rådgiver kunden, så de sparer både penge og værner om klimaet.

Uddannelsen veksler mellem teori og praksis. Du lærer alt fra vedvarende energi, el-installation til design og styring af lys og meget mere, og du får også gymnasiale fag som dansk, engelsk, matematik og fysik. Alt efter hvilken uddannelsesaftale du hører under er der forskellige økonomiske fordele med løn under uddannelse.  


Mulige arbejdsområder 

  • Moderne bygninger i Danmark bliver mere og mere intelligente. Forestil dig at du skal lave en intelligent bygning. Det kræver en viden om, hvordan man optimerer energiløsninger, da den vil bestå af en lang række forskellige energikilder som solcelleanlæg installeret på taget, en mikro-vindmølle, varmepumper og plug-in-elbiler som energilager. Netop med din expertise skaber du fremtidens bygninger.

  • Du bliver ekspert i store industrianlæg, robotter og avancerede styringsprocesser. Du får hjulene til at dreje på fabrikker og i industrien og sørger for at produktionen ikke går i stå.

  • Du opsætter bl.a. datanetværk og serverrum, som er rygraden i al digital kommunikation. Du installerer interaktive brugerplatforme og avancerede styringsværktøjer i industrien.

Studieordning og fag

Du kan downloade studieordningen her.

De gymnasiale fag på EUX er opdelt efter fag der er fælles for alle uddannelsesretninger og fag der afhænger af din specifikke uddannelsesretning. Endvidere tilbydes en række valgfag. 

Klik her for at se uddannelsens opbygning.

Som installationstekniker skal du have følgende fag:

Grundforløbsfag:
Dansk C, Engelsk C, Samfundsfag C, Matematik C, Fysik C, Teknologi C

Hovedforløbsfag:
Dansk A, Engelsk B, Matematik B, Fysik B, Kemi C

Specifikke fag:
Teknikfag A og Informationsteknologi C

Valgfag:
Matematik A og fysik A

 

Videreuddannelse

Som EUX-elektriker i installationsteknik vil du være attraktiv for el-branchens virksomheder. Og det vil have positiv betydning for dine videre muligheder for karriere og adgang til videreuddannelse.

EUX-uddannelsen inden for installationsteknik, giver dig ligesom en gymnasial uddannelse adgang til en række videregående uddannelser som for eksempel:

El-ingeniør for eksempel diplom- eller civilingeniør med de overordnede muligheder der findes inden for elområdet - Husk at vælge matematik på A-niveau.

Energiteknolog med mulighed for at styre energien / miljøet i den rigtige retning.

Automationsteknolog med mulighed for at være med til at optimere produktionen.

Elinstalatør med mulighed for at blive selvstændig med autorisation.

 

Tilmelding

Adgangskrav

For at kunne blive optaget på EUX-uddannelsen, skal du have afsluttet 9. eller 10. klasse.

... men det er også vigtigt

  • at du har lyst til og er fast besluttet på at gennemføre forløbet.
  • at du har evner inden for det fagområde du vælger.
  • at du har gode kvalifikationer inden for engelsk, matematik og dansk. 

 

Tilmelding

Du skal tilmelde dig via optagelse.dk.
(EUX-ordningen er i en etableringsfase, så du skal gøre opmærksom på dit ønske om EUX i kommentarfeltet).

Hvis ikke du allerede har en uddannelsesaftale (læreplads) med en virksomhed, skal du søge efter en.

  • Du kan enten starte direkte på grundforløbet mens du søger efter en praktikplads i en virksomhed.
  • Eller du kan indgå en uddannelsesaftale med en virksomhed og i samråd med din mester, aftale om du skal starte i virksomheden inden du starter på grundforløbet.