Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Matematik A – Programmering B

Var du helt opslugt af micro bit i de mindre klasser? Har den interesse fulgt dig lige siden og endda så meget, at du overvejer, om du skal læse Computer Science på universitetet, hvor man arbejder med maskinintelligens, programmering og softwareudvikling?

Så kan det være rigtig godt at starte med at indhente din baggrundsviden på studieretningen MatPro her på HTX Køge. På MatPro udvikler du dine evner til at tænke logisk. Og du får en masse viden, som du lærer at teste i virkeligheden.

3 gode år med

✔ Faglighed

✔ Udvikling

✔ Nysgerrighed

På matematik A opnår du forståelse for matematiske metoder, teorier og modeller. Du lærer at udføre matematiske ræsonnementer og beviser og får træning i at løse matematiske opgaver med relevans for fx teknologi og naturvidenskab.

På programmering B lærer du om alle sider af programmering - fra brugen af programmeringssprog til konkret udvikling af et program.

Du bliver præsenteret for mindst ét programmeringssprog - fx Python, Javascript, SQL eller C, og udvikler på den måde din forståelse for sproget ved at eksperimentere med varianter af enkle programmer.

Med MatPro kan du også læse matematik, robotteknologi og mechatronics på universitetet. Men det behøver du ikke beslutte dig for lige nu. Gå efter det, som interesserer dig. Så finder du ud af, hvad du vil senere. Vi skal nok hjælpe dig på vej.

Projekter, du kan komme til at arbejde med

Det kan være en case, der handler om samspillet mellem programmering og matematik, og hvordan man løser problemer i samspil mellem de to fag.

Valgfag

  • Engelsk A
  • Teknologi A
  • Kemi A
  • Fysik A
  • Samfundsfag B
  • Innovation C 
  • Tysk fortsætter C 
  • Retorik C 
  • Astronomi C 
  • Erhvervsøkonomi C  

Du vælger ét valgfag på A- eller B-niveau og et på C-niveau.

Sådan er studieretningen

Studieretningen er for dig, der gerne vil forstå den teori, der ligger bag udviklingen af tekniske systemer i det moderne samfund. 

Du kommer til at arbejde med avancerede matematikprogrammer, have fingrene i et motherboard og programmere en robot til at udføre strømlinede arbejdsopgaver. Dine undervisere formidler teorien og metoderne på en levende og praksisorienteret måde, og så står de bag dig, når du efterfølgende afprøver det hele i praksis - det er nemlig noget, du kommer til at lære rigtigt meget af.

Emner på studieretningen

  • Matematik A
    - Regningsarterne - fx rødder, ligninger og numerisk værdi

    - Geometri, trigonometri samt analytisk plangeometri

    - Regning med vektorer i plan og rum

    - Funktionsbegrebet - brug af variabler

    - Bestemmelse af en forskrift og opstilling af modeller

    - Grænseværdi, kontinuitet, differentiabilitet

    - Stamfunktioner og afledede funktioner

    - Vektorfunktioner

    - Grundlæggende differentialligninger

  • Programmering B
    - Programmeringssprog, herunder data- og kontrolstrukturer

    - Programdele og biblioteksmoduler

    - Arbejdsgange og systematik i programmeringsprocessen

    - Abstrakte programmeringsbeskrivelser og dokumentation

    Hvis du vil vide mere om de enkelte fags indhold, eksamener mv., så dyk ned i fagenes læreplaner HER

Hjælp og vejledning

HTX Køges studievejleder Jesper Skovlund kan hjælpe dig med dine spørgsmål til de forskellige studieretninger på HTX Køge og dine muligheder for at læse videre. Han kan også hjælpe dig, hvis du ønsker at skifte studieretning. Har du spørgsmål til SU, er det også Jesper, du kan tage fat i.

Derudover kan Jesper hjælpe dig med at organisere hjælpemidler som it-rygsæk m.m. 

Vejleder

Rektor