Hårmode og looks udvikler sig hele tiden, og det gør mennesker også. Derfor lytter du til kundens ønsker og ved præcis, hvilken frisure der passer til forskellige personligheder.
Som frisør kan du have en nærmest terapeutisk funktion, for du får nogle sandheder at vide i den tid, kunden sidder i din stol. Derfor ved du, hvornår du skal give din mening til kende, og hvornår du bare skal lytte. Du bliver på mange måder en rigtig menneskekender.
Du er med ved nogle af livets store begivenheder
Du sætter dit sidste præg på håret inden konfirmationen. Du styler lange, bløde krøller inden kunden møder sit livs kærlighed for enden af kirkegulvet. Du finder og tilretter paryk til kunden, der har mistet håret grundet et sygdomsforløb. Og du klipper for første gang i de allermindste kunders hår.
Hør eleverne tale om uddannelsen
Emner på uddannelsen:
- Bogføring/arbejdsmarkedsforhold
- Dame og herre klippeteknikker
- Ekstension/parykhåndtering
- Forskellige former for stylinger, inkl. langthårsfrisering
- Kemiske behandlinger (farvning, permanent)
- Make-up
- Psykologi
- Teori
- Værktøjslære/ergonomi
Sådan er hovedforløbet på uddannelsen
Som hovedforløbselev har du 8 skoleperioder, som varer 5 uger. Imellem skoleperioderne er du på din læreplads.
For at starte på hovedforløbet skal du have bestået prøven på grundforløbets 2. del, samt:
-
Dansk, E-niveau
-
Design, E-niveau
-
Afsætning, F-niveau
-
Faglig kemiprøve
Derudover skal du have en uddannelsesaftale med en læreplads. Har du ikke en uddannelsesaftale, kan du læse om skoleoplæringscentret, som kan fungere som din læreplads indtil du finder én.
Hvis ikke du har en uddannelsesaftale, skal du søge en kvoteplads. Der er to frister for kvoteansøgninger om året. Ansøgningsfristerne er 1. maj og 1. november.
Læs om kvotepladser
Læreplads
Det er dit eget ansvar at finde en læreplads i løbet af grundforløbet, men dine undervisere vil altid hjælpe dig og støtte dig, hvis du har spørgsmål. Find inspiration til lærepladssøgning
Svendeprøven
Svendeprøven til frisør gennemføres efter 8. skoleophold (Hovedforløb 8). Det er en praktisk svendeprøve. Prøven er individuel og afvikles over to dage, hvor du skal løse to forskellige praktiske opgaver. I de to dage går skuemestre rundt og observerer samt kan stille spørgsmål til dine opgaver.
Efter bestået svendeprøve og endt læretid får du dit svendebrev og kan officielt kalde dig frisør.
Egenbetaling
Som elev er der enkelte ting, du selv skal betale undervejs i din uddannelse.
Undervisningsmaterialer
Det er et krav, at du køber Frisørfagbogen ved opstart på grundforløb 2. Bogen gælder for både grund- og hovedforløb og koster 760,-.
Arbejdstøj/Personlige værnemidler
Der er ikke krav til arbejdstøj og -sko m.v. på frisøruddannelsen.
Værktøj
På skolen stiller vi de redskaber og værktøj til rådighed, som du har brug for.
Ekskursioner
Der opkræves ikke betaling for ekskursioner på frisøruddannelsen.
Tilmelding
Al tilmelding foregår gennem
Når vi her på skolen har fået bekræftet dine oplysninger og karakterer, får du besked om optagelse via e-Boks.
Hvis du har en læreplads
Hvis du har indgået en aftale med en mester om ansættelse under din uddannelse skal der underskives en uddannelsesaftale mellem dig, mester og EUC Sjælland. Derfor skal du eller din mester kontakte os.
Når uddannelsesaftalen er på plads bliver du automatisk indkaldt til dit skoleforløb.
Hvis du ikke har en læreplads
Hvis du ikke har en læreplads, men søger direkte ind på grundforløbets 2. del via optagelse.dk, vil du modtage en indkaldelse til afklaringssamtale - uanset om du har allerede opfylder karakterkravet på 02 i dansk og matematik i grundskolens afgangsprøve.
Under dit grundforløb skal du søge efter en læreplads. Hvis du ikke har fundet en læreplads efter bestået grundforløb og der er uddannelsesgaranti på din uddannelse, så kan du søge om optagelse til skoleoplæring i skoleoplæringscentret.