Du får indsigt i elektriske systemer, og du lærer at installere dem og reparere dem, når de går i stykker. Du bruger den tekniske viden, du får, til at rådgive dine kunder i valg af elektriske løsninger eller løse kundens problemer med elinstallationer.
Som elektriker går du også forrest i den grønne omstilling ved fx at installere solceller på byens tage eller ladestandere i bybilledet. På den måde hjælper du både private og virksomheder med at blive mere bæredygtige, og du hjælper miljøet, ikke mindst.
Alle har brug for en elektriker
Alle brancher skriger efter din ekspertise. Blandt andet kan du arbejde i større offentlige institutioner som hospitaler, elforsyningsselskaber, kraftvarmeværker og hos elinstallatører med private kunder, eller du kan arbejde med industrikunder og industrivirksomheder og på skibe, værfter eller i offshore-virksomheder.
Mange muligheder for videreuddannelse
Det er nærmest kun fantasien, der sætter grænser, hvis du vil søge nye muligheder inden for elektrikerfaget, for du passer ind i et utal af sammenhænge. Du kan fx læse videre til Installatør, maskinmester, IT-teknolog, energiteknolog, automationsteknolog, miljøteknolog og meget mere.
Hør eleverne tale om uddannelsen
Emner på uddannelsen:
- El- og måleteknik
- El-installationer
- Højspændingsinstallationer
- Intelligente bygningsinstallationer
- Netværksteknik
- Teknisk entreprise- og projektstyring
- Teknik til styring, regulering og opbygning af alarmsystemer
- Vedvarende energiløsninger
Sådan er hovedforløbet på elektrikeruddannelsen
Som hovedforløbselev har du 6 eller 7 skoleperioder som varer mellem 4 og 11 uger. Imellem skoleperioderne er du hos mester.
NB! Opstart og afslutning kan være andre dage end hhv. mandage og fredage.
For at starte på hovedforløbet, skal du have bestået prøven på grundforløbets 2. del, samt:
-
Dansk, E-niveau
-
Matematik, D-niveau
-
Fysik, E-niveau
-
Samt en række certifikatfag
Derudover skal du have en uddannelsesaftale med en mester.
Har du ikke en uddannelsesaftale, så kan du læse om SKOLEOPLÆRINGSCENTRET, som kan fungere som din læreplads indtil du finder én.
Moduler
Elektrikeruddannelserne er modulopbyggede, så du kan specialisere dig efter behov.
Ingen skoler udbyder samtlige moduler, så afhængigt af hvilke moduler du vælger, kan nogle af dine skoleperioder ligge på andre erhvervsskoler.
Egenbetaling
Som elev er der enkelte ting, du selv skal betale undervejs i din uddannelse.
Undervisningsmaterialer
Du skal regne med en udgift til rekvisitter, bøger og lignende. På grundforløbet ca. 500,- og på hovedforløbet ca. 500,-.
Arbejdstøj/Personlige værnemidler
En stor del af undervisningen foregår i værkstedet. Du skal derfor regne med at skulle købe mindst et sæt arbejdstøj. Derudover skal du også have et sæt sikkerhedssko. De koster ca. 600,-.
Værktøj
På skolen stiller vi de fleste redskaber og værktøjer til rådighed, men du skal regne med udgifter til diverse småting, som fx tommestok og blyant til ca. 200,-.
Ekskursioner
Der kan ind i mellem være studieture og ekskursioner i forbindelse med dine skoleophold. På nogle af dem skal du selv betale for forplejning og transport. Spørg altid din lærer, hvis du er i tvivl.
Tilmelding
Al tilmelding foregår gennem
Når vi her på skolen har fået bekræftet dine oplysninger og karakterer, får du besked om optagelse via e-Boks.
Hvis du har en læreplads
Hvis du har indgået en aftale med en mester om ansættelse under din uddannelse skal der underskives en uddannelsesaftale mellem dig, mester og EUC Sjælland. Derfor skal du eller din mester kontakte os.
Når uddannelsesaftalen er på plads bliver du automatisk indkaldt til dit skoleforløb.
Hvis du ikke har en læreplads
Hvis du ikke har en læreplads, men søger direkte ind på grundforløbets 2. del via optagelse.dk, vil du modtage en indkaldelse til afklaringssamtale - uanset om du allerede opfylder karakterkravet på 02 i dansk og matematik i grundskolens afgangsprøve.
Under dit grundforløb skal du søge efter en læreplads. Hvis du ikke har fundet en læreplads efter bestået grundforløb, og der er uddannelsesgaranti på din uddannelse, så kan du søge om optagelse til skoleoplæring i skoleoplæringscentret.