Velkommen til en spændende uddannelse på teknisk gymnasium HTX

 
 

Spaendende HTX Teknisk Gymnasium

På teknisk gymnasium HTX er du selv med til at skabe din uddannelse, så den passer til dine interesser og drømme for fremtiden.

Hvordan er det skruet sammen?

HTX er en 3-årig gymnasial uddannelse, der består af et grundforløb og et studieretningsforløb.

Grundforløbet er på tre måneder og er ens for alle. Du får indblik i fag og studieretninger, og det afsluttes med eksamener i "Naturvidenskabeligt grundforløb" og "Produktudvikling." Og så vælger du studieretning.

Studieretningen er en form for "specialisering", hvor du arbejder i dybden med fag, som du er særligt interesseret i. Det er underviserne også, så her er faglig undervisning, som vil både begejstre og udfordre. Glæd dig!

Og fagene?

HTX har obligatoriske fag, studieretningsfag, teknikfag og valgfag. Fagene på HTX udbydes på niveau A, B eller C. A er højeste niveau. Du kan se fag og valgfag nederst - der er meget godt at vælge imellem!

Projekter og opgaver

HTX har faglige projekter, hvor du bruger teori og viden i ved at løse konkrete problemer "i virkeligheden" - ofte i samarbejde med andre. Og du skal lave et rigtigt spændende afsluttende studieområdeprojekt, hvor du får brug for både overblik, viden og lysten til at folde noget ud fagligt. Dine undervisere er som mentorer og du er projektleder.             

 

683X59 Htx

 

HTX Fag 3År

 

 

Obligatoriske fag

På grundforløbet

Dansk A
Engelsk B
Samfundsfag C
Matematik A / Matematik B

– samt udvalgte fag fra de forskellige studieretninger.

På studieretningsforløbet

   

Teknik A*

*I 3.g skal du vælge mellem tre forskellige teknikfag:

Digitalt design og udvikling
Udvikling og produktion
Proces, levnedsmiddel og sundhed

 

Studieretningsfag

Når du vælger studieretning, vælger du også studieretningsfag. Dine studieretningsfag er på A/A-niveau eller A/B-niveau.

Vi sørger for at fagene arbejder sammen, så det giver dig en spændende og afvekslende gymnasietid. Vores elever syntes, at det lykkes os godt!

Hvilken studieretning skal du vælge?
Hvis du ved hvad du vil efter gymnasiet er det meget vigtigt, at du har de rigtige fag for at kunne søge optagelse på dit videregående studie. Tjek studieretningerne i hhv. Næstved og Køge eller kig nærmere på adgangskortet via ug.dk

 

 

Valgfag

Ud over de obligatoriske fag og dine studieretningsfag, skal du have valgfag.

Du vælger valgfagene ud fra dine egne interesser og fremtidsplaner. Du kan eksempelvis løfte dine favorit obligatoriske C- eller B-niveau fag et niveau op. Det kan også være, at der er krav om et A niveau fag for at komme ind på dit drømmestudie, og så er det vigtigt at sikre det. Eller måske har du lyst til at prøve noget helt nyt?

Valgfag udbydes på tværs af studieretninger, så du kommer til at sidde til time med elever fra de andre retninger. Det kan give nogle rigtigt fede diskussioner, fordi vi har så forskellige "briller" på!

Valgfagene på HTX Næstved er

Engelsk A

Teknologi A

Kemi A

Fysik A

Samfundsfag B

Filosofi C

Mediefag C

Tysk fortsætter C

Statistik C

Programmering C

 

Studieplaner

Studieplaner

Hvis du vil se studieplaner for de enkelte klasser kan du følge linket her.

Yderligere beskrivelser af undervisningen

Du kan se uddybende beskrivelser af undervisningen inden for:

karrierelæring 
digitale kompetencer 
innovative kompetencer 
globale kompetencer