Start din uddannelse til maskinmester hos EUC Sjælland

Start Maskinmesterudd Landingpage Af Webbanner 675 175 Px

 

Tag første del af maskinmesteruddannelsen på EUC Sjælland i Næstved

Det er ikke længere nødvendigt at tage til København for at starte på uddannelsen som maskinmester. I samarbejde med Maskinmesterskolen København, udbyder vi nu et praktisk værkstedforløb som start på maskinmesteruddannelsen. Forløbet tages på EUC Sjælland i Næstved fra august 2022.

Stor efterspørgsel på maskinmestre

Maskinmestre arbejder fx i produktions- og industrivirksomheder, på kraftværker, i energiforsyningsselskaber, på skibe eller offshore med vind-, gas- eller olieproduktion. Som maskinmester er det er dig, der forvandler de gode idéer til konkrete løsinger og skaber den bæredygtige fremtid ved at optimere energiløsninger og sikre klimavenlige forsyningsveje. Det er vigtige brancher i Region Sjælland, men ofte oplever det regionale erhvervsliv, at det er svært at rekruttere maskinmestre. Hvis du uddanner dig til maskinmester, venter dig der derfor en fremtid af med masser af jobmuligheder, idet maskinmesterens kompetencer er stærkt efterspurgte inden for hele industrien. Danmark har brug for maskinmesteren i fremtiden.

Motorlære, el og fræseteknik på skemaet

Det praktiske forløb ligger i starten af uddannelsen. Forløbet er målrettet dig, der har en gymnasial uddannelse, og som søger mere relevant håndværksmæssig erfaring. Når du har færdiggjort værkstedskoledelen, er du klar til at starte på det videre forløb hos Maskinmesterskolen. På værkstedsskoledelen kommer du blandt andet til at arbejde med el, motorlære og køling, svejsning, pneumatik og fræseteknik.

 

Optagelse / Kontakt

Optagelse

For at starte på uddannelsen til maskinmester, skal du have gennemført en af følgende uddannelser for at søge om optagelse, og de specifikke adgangskrav skal være bestået:

  • Gymnasial eksamen (STX, HF, HHX, HTX eller EUX) eller særligt hf-forløb for fremmedsprogede (GIF).
  • En tilsvarende udenlandsk eller international eksamen.
  • En relevant erhvervsuddannelse min. 3 år suppleret med matematik, engelsk, dansk og enten fysik, kemi, geovidenskab eller bioteknologi. To af fagene på mindst B-niveau og de resterende fag på mindst C-niveau.
  • Adgangseksamen til ingeniøruddannelserne med matematik, engelsk, dansk og enten fysik eller kemi. To af fagene på mindst B-niveau og de resterende på mindst C-niveau.

I din ansøgning, skal du angive, om du ønsker at indlede maskinmesteruddannelse hos EUC Sjælland i Næstved eller på Maskinmesterskolen København. 

Du kan læse alt om selve optagelsen på Maskinmesterskolen Københavns hjemmeside her: www.msk.dk/#optagelse

 

Kontakt

Hvis du vil vide mere om det håndværksmæssige forløb på EUC Sjælland, kan du kontakte:

Ole Holm, uddannelseschef på EUC Sjælland
Tlf.: 25 23 58 06
E-mail: olho@eucsj.dk


Hvis du vil vide mere om maskinmesteruddannelsen generelt og det videre forløb, kan du kontakte:

Rikke Buch Nielsen, studievejleder på Maskinmesterskolen København
Tlf.: 78 74 56 64
E-mail: rbn@msk.dk

Peter Bruun, studievejleder på Maskinmesterskolen København
Tlf.: 29 44 84 12
E-mail: pebr@msk.dk

Tommy Birkebæk, uddannelseschef på Maskinmesterskolen København
Tlf.: 24 48 30 22
E-mail: tbi@msk.dk

 

Se mere

Virtuelt informationsmøde

Se eller gense her det virtuelle informationsmøde, der blev afholdt i april 2021 omkring muligheden for at starte på maskinmesteruddannelsen hos EUC Sjælland. Videoen præsenterer uddannelsen, værkstedsforløbet og havde deltagere både fra EUC Sjælland og Maskinmesterskolen København.

 

 

Se folder om maskinmesteruddannelsen
i Region Sjælland

Maskinmesterskolen København har udarbejdet en folder om maskinmesteruddannelsen i Region Sjælland. Find den her:

Maskinmesteruddannelsen I Region Sjælland Folder Forsidebillede

 

Seneste

Vil du være maskinmester?

Til august kan du starte på maskinmesteruddannelsen hos EUC Sjælland.

Læs mere her