Et godt studieliv

Studieliv Og Projekt Samarbejde HTX Naestved 

HTX Næstved  - 3 spændende år med fællesskab og faglighed 

» Studiemiljø, fællesskab og sammenhold er i top

» Du får lov at tænke kreativt og kombinere teori med praksis
 
» Får mulighed for at ”nørde” din interesse og udvikle dit talent

Som Frederik, årets første HTX student 2017, sagde til avisen; "Det har været rigtigt godt på HTX Næstved. Vores undervisere har været geniale! Og så har der bare været nogle rigtigt gode kammeratskaber - det vil man godt op til hver dag!"

Faglighed og fællesskab går hånd i hånd – vi er en lille skole, hvor alle kender alle, og det er derfor nemt at blive en del af fællesskabet. 

Her får du lov til at stille spørgsmål til verden og søge svar - ligesom du bliver god til at tænke kreativt og handle anderledes.

Du lærer at forstå og foretage kvalificerede valg i en globaliseret verden, når teorien fra bøgerne sættes i perspektiv gennem timer i laboratoriet eller værkstederne, i spændende foredrag eller på besøg hos virksomheder og på de videregående uddannelser.

Og selvfølgeligt har vi også studieture til Barcelona, Nice, Geneve, München ...

Studietur HTX

Vores undervisningsform varierer, så det er spændende at lære. Her er blandt andet: Projektarbejde, klassisk klasseundervisning, gruppearbejde, på digitale læringsplatforme og opgaveskrivning. 

Vi synes ganske enkelt, det er fedt at vores elever bliver rigtigt dygtige. Derfor tilbyder vi også lektiecafé, talentudvikling og deltager bl.a. i DM i teknologi og Georg Mohr konkurrencen.

OG vi afholder LAN-party, fredagscaféer, fester og til jul serverer vi æbleskiver og gløgg. Og du kan også tage klassen med til en fodboldkamp eller nyde solen på vores grønne område.

Vores elevråd tager fat i stort og småt og arbejder for at studiemiljøet bliver endnu bedre.

Vi har Åbent HTX, så uden for skoletid kan du bruge skolens værkssteder og områder sammen med dine kammerater. I kan dyrke jeres interesser som e-sport, programmering eller lytte til bandet, som øver et par gange om ugen – og der er plads til endnu flere aktiviteter - hvad har du lyst til? 

 Fest HTX Naestved

 Her et kort udpluk fra vores gode studieliv:

 • Akademiet for Talentfulde Unge
 • Alt muligt og umuligt udstyr - selv en industrirobot!
 • Besøg og undervisning på de videregående uddannelser
 • Campus miljø
 • DM i Teknologi
 • Elevråd og festudvalg
 • Engagerede undervisere
 • Fester - som Galla Fest
 • Hue Fest
 • Jul på skolen
 • Lektiecafé
 • Maersk Tech Game
 • Matematikkonkurrencen Georg Mohr
 • Moderne undervisningslokaler og laboratorier i nye bygninger
 • Spændende uddannelsesretninger
 • Studenterhue - den flotteste
 • Studieture
 • Talentudvikling
 • Trivsel
 • Vejledning     

 

 LAN HTX Naestved

 

 

Lektiecafe

Der er planlagt ugentlig lektiecafe, hvor du kan komme med dine opgaver og få hjælp til at komme i gang
eller få svar på spørgsmål. Du kan se hvornår der er lektiecafe i Lectio. I lektiecafeen møder du både undervisere og elever fra ældre årgange, som giver en hånd med. Her kan du både få nyttige tips og råd til at knække koden til et problem. 

 HTX Lektiecafé

Ideudvikling_Product_Development_HTX

 

Elevråd

Elevrådsarbejde er den bedste vej til at få indflydelse på skolen, og det er i elevrådet at alle de elevpolitiske ting bliver debatteret og ført ud i livet ... det er altså her det sker! 

Elevrådet af to elever fra hver klasse og du bestemmer selv, hvor meget tid du vil lægge i arbejdet. Det vigtige er at du er deltagende og giver din mening til kende - sådan gør du en forskel for studiemiljøet.

Elevrådet er også med, når der skal arrangeres fredagsbar og fester. Festudvalget har dog også medlemmer, som ikke er i elevrådet - sådan hjælpes vi ad med tingene her på HTX Næstved. 

HTX_Fest

Udover almindelig fredagsbar, fester og sociale arrangementer, arrangeres der gallafest og en gammel-elev-fest.

Vi glæder os til alle de gode oplevelser sammen med dig!

HTX_Smil_Naestved

 

 

 

 

Intro og studietur

Din HTX gymnasietid starter med en god introuge og introtur. Her rystes hele årgangen godt sammen og det plejer at være ret sjovt og give gode venskaber på kryds og tværs af klasserne.

Htxere_Paa_Vandet

Herefter følger et spændende grundforløb med både fagligt og socialt indhold. Du får masser af nyttig information og viden om skolen, uddannelsesforløbet, studieretninger, muligheder og lærer både kammerater og undervisere bedre at kende.

Og ja - selvfølgeligt har vi også en studietur. På 2. år går studieturen til udlandet. Hvorhen er altid det store og spændende spørgsmål og vi har prøvet mange ting i årenes gang. Det vigtige er, at klassen sammen med et par undervisere finder et sted, som I syntes kunne være relevant og interessant at besøge. Fagligt og med nysgerrighed som medpassager. Så skruer I et fedt program sammen og før du ved af det, så deler du unikke billeder fra Barcelona, eller München, Geneve eller Reykjavik.

 

 

Kantinen

Et godt udgangspunkt for læring og et godt studiemiljø er adgangen til god mad og drikke. Og har du ikke madpakken med dig, så har EUC Sjælland en god kantine i en nabobygning. Her er både frisksmurte sandwich og velsmagende varme retter, salatbar med varierende idnhold og lidt (faktisk en hel del) til både den søde og salte tand. Til tørsten er der både varmt og koldt.

Det hele til gode priser, der ikke vælter SU budgettet helt.

 

Dagligdagen på HTX

HTX Næstved på Instagram


Har du lyst til at se mere fra HTX Næstved?

Så følg vores egen Instagram-profil her

Her deler vi billeder fra undervisningen, vores arrangementer og meget mere.

HTX Næstved Instagram

 

 

Trappesamling


En gang om måneden samles skolen ved den store trappe i HTX-bygningen. Her er der nyt fra skolens ledelse, elevrådet,

festudvalget og andre, og det er også her eleverne kan optræde med underholdende indslag.


Spaendende_Undervisning_HTX_Gymnasium

 
 • Studenterhuen der er teori i praksis

  HTX - Køge og Næstved
 • God start på weekenden

  Studerende på HTX Køge
  Læs mere
 • Jeg valgte HTX, fordi jeg vidste, der var et miljø, hvor jeg kan være mig selv uden at skulle tænke på, hvad andre siger.

  Læs mere
Se alle voxpops