Seneste nyheder...

Vi vil gerne opdatere dig om de ting der rører sig på EUC Sjælland. Vi lægger derfor nyheder ud til dig hver gang vi får fingrene i dem.

Talent skal dyrkes »

01.02.2019
 

”ATU har lært mig, at det er okay at hungre efter viden og har givet mig mod på at drømme større – samt redskaberne til at nå mine mål”

Dimittendende talenter – tillykke!

Hurra og stort tillykke til Mathilde, Loui, Hjalte og Nina – som i denne uge dimitterede fra Akademiet for Talentfulde (ATU).

Tidligere elever siger

”ATU har lært mig, at det er okay at hungre efter viden og har givet mig mod på at drømme større – samt redskaberne til at nå mine mål”

”ATU fungerede som et godt supplement til min daglige skolegang, fordi ATU gav mig mulighed for at udvide min horisont og få adgang til viden, som lå udenfor gymnasiets normale pensum”

 

Om Akademiet for talentfulde unge

ATU er talentprogrammet til unge som er fagligt stærke, og har overskud til udfordringer. Det er et diplomprogram, som foregår efter skole og i weekender sammen med hundredvis af andre videbegærlige og skarpe unge hjerner og hjerter.

I programmet kom de fire unge til forelæsninger, deltog i workshops og fik mulighed for at arbejde projektbaseret med nogle af landets førende professorer, forskere og virksomheder.

Programmet består af faglige oplæg, workshops og projektarbejde i samfundsvidenskabelige, naturvidenskabelige og humanistiske fag, samtidig med at der er fokus på personlig udvikling. Her læres der, hvordan man søger feedback, ser sig selv med kritiske øjne og oplever modgang som en mulighed for udvikling.

Hvert semester består af ét modul, hvor der fokuseres på talentudvikling, mål og ønsker, ét fagligt modul samt ét modul med redskaber til at få mest muligt ud af studierne.

Læs mere på: https://talentfuldeunge.dk/atuprogrammet

Savner du udfordringer

Talent skal dyrkes

 

 

 

 

Glædelig jul og nytår »

19.12.2018
 

Vi holder julelukket på EUC Sjælland mellem 21. december 2018 kl. 12 og 2. januar kl. 8. 
Vi ses i 2019!

EUC Sjællands DM-hold er klar! »

03.10.2018
 

Ni dygtige unge har efter brav kamp sikret sig en plads til DM i Skills 2019.

TAK for i år - Skills Stafet 2018 »

27.09.2018
 

Tak for i år til alle vores 8. klasses deltagere, faglærer, personale, erhvervsskoler og grundskolelærer og samarbejdspartnere for et fantastisk Skills Stafet 2018

Åbent hus 2018 »

17.08.2018
 

Mød din fremtid! - lørdag d. 10. november mellem kl. 10-13 i Køge og Næstved.

Nyt Industricenter på Campus Køge »

10.08.2018
 

Nyt Industricenter sikrer Automatik- og procesuddannelsen hos EUC Sjælland.

 

Vi er stolte over at kunne annoncere, at Campus Køge bliver midtpunktet for udvidelse, når EUC Sjælland skaber nye rammer for industriuddannelserne. De skal fremover samles i et spritnyt Industricenter på Campusbuen.

Herunder bliver Automatik- og procesuddannelsen en fast del af EUC Sjællands udbud fra januar 2019.

Automatiktekniker 2

Tiltaget er det nyeste skud på stammen under en udvidelse af EUC Sjællands uddannelsestilbud i Køge.

Tidligere i år blev Jord- og Stencenteret indviet, og det muliggjorde, at murer- og struktør-elever, for første gang i EUC Sjællands historie, kan gennemføre deres fulde uddannelse midt i Campus Køge.

Samtidig har vi stillet skarpt på transportuddannelserne i form af oprettelsen af flere kurser, der videreuddanner og opkvalificerer personer inden for transportbranchen. Hertil glæder vi os over, at EUC Sjællands transportområde kan fejre en stor milepæl, da lager- og terminaluddannelsen fik sin første opstart på Campusbuen i august.

 

Oprustningen vil yderligere virkeliggøre vores vision om, at uddanne fremtidssikret og dygtig arbejdskraft. Her vil vores seneste udvidelse især imødekomme det industrielle erhvervslivs voksende behov for faglærte i Køge Bugt område.

 

Der kan allerede nu søges optagelse på grundforløb 2 for Automatik- og procesuddannelsen med opstart i Køge til januar 2019.

 

Mere information følger.

 

Automatiktekniker 3

Velkommen til jeres ungdomsuddannelse »

10.08.2018
 

Vi glæder os til et fantastisk skoleår

Denne uge er alle de unge mennesker der har valgt at begynde en ungdomsuddannelse startet. Vi byder jer velkommen og glæder os til  et fantastisk skoleår.

 

 1 Dag6  1 Dag7 1 Dag5 
 1 Dag  1 Dag1  1 Dag2
 1 Dag3  1 Dag4  1 Dag5
     

Fik du ikke 02 i dansk og matematik? »

04.07.2018
 

Bare rolig - der er optagelseprøver inden opstart i august.

HTX Næstved første studenter »

26.06.2018
 

Maiken Ravn Rasmussen, Nanna Cecilie Bertelsen og Nicole Popino Mandas årets første studenter fra HTX Næstved

Der Var Hjt Humr Da De Nybagte Studenter Hejste Flaget Sammen

Mandag blev Maiken Ravn Rasmussen, Nanna Cecilie Bertelsen og Nicole Popino Mandas årets første studenter fra HTX Næstved på EUC Sjælland, da de afsluttede den sidste eksamen med bravur. Nu er huen sat, og efter sommerferien går de en ny virkelighed i møde.

Gangen foran eksamenslokalet summede af begejstring, hvor familie og venner var samlet. De stod klar til at tage imod Maiken, Nanna og Nicole med bobler og blomster. Da øjeblikket endelig oprandt, blev der draget et fælles lettelsens suk fra de tre piger. Efter tre års hårdt arbejde på Næstveds tekniske gymnasium, kan de nu fejre, at den marineblå studenterhue er i hus.

Traditionen tro, hejste de i fællesskab det danske flag, der symboliserer, at de første HTX-studenter er sprunget ud.

Egne interesser og HTX går hånd i hånd

Maiken, Nanna og Nicole går alle i 3.B under studieretningen BioTech, og de har været glade for hvad HTX har tilbudt dem - både på det faglige og sociale plan.

- Det er egentlig et lille miljø herude, og det er rigtig dejligt. Jeg har ikke skullet forholde mig til flere tusind elever eller flere hundrede lærere. HTX har været mit lille sted, hvor jeg kan være mig selv, fortæller 19-årige Nicole, mens 20-årige Nanna fortsætter.

- Samtidig har vi meget gruppearbejde, og man lærer alle at kende og får et rigtig godt forhold til hinanden. Jeg er blevet en mere åben person af den grund.

19-årige Maiken nikker genkendende og afslutter:

- Det er meget nede på jorden at gå i skole på HTX. 

På HTX arbejdes der ofte projektbaseret, og det betyder, at eleverne kan fordybe sig i selvvalgte emner:

- Generelt har vi indflydelse på undervisningen, men der er jo et tilhørende pensum og faste rammer. I løbet af alle tre år har vi altid haft mindst et fag, hvor man i højere grad bestemmer selv. Her er der en større kreativ frihed til, at undersøge netop de ting man finder spændende. Det er en rigtig god måde, at få indsigt i hvad man gerne vil arbejde med i fremtiden, beskriver Nicole.

Muligheden for at beskæftige sig med egne interesser, har også været tilfældet ved eksamensprojektet i teknikfag, som de tre piger afsluttede ved den sidste eksamen. Her har de arbejdet med fremstillingen af bioethanol ud fra landbrugets spildprodukter, og eksperimenteret med forskellige materialer, såsom halm og kartoffelskræller.

Fremtidig forsker, kemi på DTU og sabbatår

Når emnet falder på fremtiden, er Nanna den første til at fortælle om sine planer. Efter tre års studietid skal hun have en pause fra bøgerne.

- Jeg skal have et sabbatår. Jeg ved ikke rigtig hvad, der skal ske. Men jeg vil gerne beskæftige mig med naturen. Jeg ved bare ikke helt hvad retningen skal være endnu.

Herimod er hendes klassekammerater en smule mere afklarede.

- Jeg vil rigtig gerne gå på DTU, og læse noget, der har med kemi at gøre, fortæller Maiken.

Nicole har planer om at læse til farmaceut i Odense, og efterfølgende forske i lægemidler.

- Det er i hvert fald mit mål, at blive i den akademiske verden, beskriver hun.

Udstyret med tre styks 12-taller og spændende fremtidsplaner, skal de nybagte studenter have en lille pause, inden der tages hul på livets næste eventyr.

- Jeg skal i hvert fald hjem og sove, siger Nicole med et glimt i øjet, mens Maiken og Nanna anerkender hendes svar med et stort grin.

De Frste HTX Studenter Kort Efter Den Sidste Eksamen Der Resulterede I Tre 12 Taller Fra Venstre Nicole Nanna Og Maiken

ÅRETS FØRSTE HTX-STUDENTER I NÆSTVED

  • Maiken Ravn Rasmussen, 19 år, kommer fra Præstø.
  • Nanna Cecilie Bertelsen, 20 år, kommer fra Glumsø.
  • Nicole Popino Mandas, 19 år, kommer fra Haslev.

HTX Køge første studenter »

26.06.2018
 

Maiken Broed og Vivian Winther Jacobsen årets første studenter fra HTX Køge

DSC09061

Mandag blev Maiken Broed og Vivian Winther Jacobsen årets første studenter fra HTX Køge. Med studenterhuen i hus, er skoletiden hos EUC Sjælland slut. Når sommerferien er overstået, skal der udleves nye drømme.

Efter Maiken og Vivian forlod eksamenslokalet med to flotte 7-taller, blev de taget imod af familie og venner med åbne arme og lykønskninger. Vivian havde hvervet sin søster til at give hende hue på, mens det var Maikens far, der fik æren af at udføre traditionen. Inden de tager hul på et nyt kapitel, var der også en anden tradition, der skulle fuldføres. Sammen med HTX Køges rektor, Carsten Lindbo, blev Dannebrog hejst. Han nåede samtidig, at ønske pigerne tillykke med den flotte milepæl.

I deres sidste eksamen var de oppe i et projekt, udarbejdet under teknikfaget Proces, levnedsmiddel og sundhed. Her havde de valgt, at beskæftige sig med kødfrie fødevarer, hvor de har udviklet en kødfri tærte.

- Vi har først lavet en teoretisk næringsdeklaration, og så har vi udført en masse kemisk analyse. Hertil har vi lavet bestemmelser af blandt andet fedt, protein og vand, fortæller 20-årige Vivian om projektet.

Tre år fyldt med udvikling

Gennem de sidste tre år har HTX dannet en tryg base, hvor Maiken og Vivian føler, at de er blevet klædt på til at træffe vigtige beslutninger om deres fremtid.

- Gennem HTX er vi virkelig blevet hjulpet til at se, hvad man er blevet bedre til. Og det hjælper i høj grad én fremover, når man skal finde ud af hvilken vej, der skal vælges, forklarer 19-årige Maiken, mens Vivian uddyber:

- Man bliver klogere på hvad man er god til, og hvad man ikke er ligeså god til. Det er helt okay, at man ikke er fantastisk til det hele, fordi man får øjnene op for alle de ting, man er i stand til at klare rigtig godt. Hertil har jeg fået afklaret forskellen på, når noget "kun" er en interesse, og når noget er et område, jeg rent faktisk vil arbejde seriøst med i fremtiden.

Forskellige fremtidsplaner med hver sin passion

Mens Vivian går i 3.C under studieretningen Kommunikation og Design, går Maiken går i 3.B under studieretningen Kemi og Biologi. Begge nybagte studenter har en klar idé om hvad, der skal ske efter sommerferien. Men her stopper lighederne dog, som deres forskellige studieretninger måske også antyder.

Maikens planer er særlig målrettede, og tager udgangspunkt i en barndomsdrøm.

- Lige siden jeg gik i 5.-6. klasse har jeg villet være fysioterapeut. Jeg kan godt lide at hjælpe mennesker. Det er stadig den vej jeg ønsker at gå, fordi jeg brænder for det. Jeg vil gerne læse idræt, fordi jeg går op i motion og sund kost, samt kroppens anatomi og fysiologi - det interesserer mig helt vildt. Drømmen er at gå på Københavns Universitet, men jeg har også søgt ind andre steder, fortæller hun begejstret.

Vivians planer er i en helt anden boldgade, men ligesom Maiken, vil hun også i gang med sine uddannelsesplaner lige efter sommerferien.

- Jeg er meget interesseret i programmering, så jeg vil gerne læse softwareteknologi på DTU. Det er meget teknisk, men virkelig spændende. Her på HTX fulgte jeg et programmeringshold lidt uofficielt, og opdagede, at det er et emne, jeg virkelig brænder for. Når jeg først er færdiguddannet, vil jeg rigtig gerne arbejde med udviklingen af apps, afslutter hun.

DSC09054

ÅRETS FØRSTE HTX-STUDENTER I KØGE

  • Maiken Broed, 19 år, kommer fra Solrød Strand.
  • Vivian Winther Jacobsen, 20 år, kommer fra Lille Skensved uden for Køge.