Seneste nyheder...

Vi vil gerne opdatere dig om de ting der rører sig på EUC Sjælland. Vi lægger derfor nyheder ud til dig hver gang vi får fingrene i dem.

DM i Skills 2019 »

24.04.2019
 

Der blev ingen guld til EUC Sjællands deltagere, men sammen med 300 andre dygtige unge, blev der slået et vigtigt slag for erhvervsuddannelserne.

DM i Skills 2019 var tre dages hyldest til Danmarks dygtigste håndværkertalenter.

Næstved var værtsby, da Danmarksmesterskaberne for elever på erhvervsuddannelserne løb af stablen den 4. – 6. april. Mere end 50.000 gæster var forbi DM, hvor de kunne prøve, mærke og føle erhvervsuddannelserne gennem forskellige aktivitetsstande.


Det var undervisningsminister Merete Riisager, der åbnede ballet. I sin tale lagde hun vægt på, vigtigheden af at satse på faglærte fremtid:

- Vi har brug for flere som jer. Vi har brug for nogen, der dykker ned i fagene, og som ikke bare får gode karakterer, men også får karakter. Danmark har brug for jer, udtalte hun.

Fra EUC Sjælland var ni elever repræsenteret i syv fag. Ingen kunne tage guld med hjem, men for flere var det meget tæt på. For bl.a. murereleven Mikkel, frisøreleven Emma og bygningsstruktør-eleverne Mads og Mathias blev det til flotte andenpladser, med få points forskel op til førstepladsen.

Og selvom det ikke blev til guld i år, så kom der stadig flotte priser med hjem. Anja, som er bygningsmalerelev, VVS-energieleven Jonas og flisemurereleven Troels modtog alle Arbejdsmiljøprisen 2019. Ud over æren, blev de også hver især vindere af et gavekort på 3.000 kr. til indkøb af arbejdstøj. Prisen blev uddelt af beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen

 

EUC Sjællands deltagere:

Elektrikerelev Frederik Rosantus, 20 år fra Næstved - i lære hos A&O Carstensen

Bygningsmalerelev Anja Termansen, 22 år fra Køge – i lære hos Tømrermester Lester Løndal

Murerelev Mikkel Zacho Pryn, 17 år fra Haslev - i lære hos Sandholt & Pedersen ApS – Murermestre

Flisemurerelev Troels Strøyer Christophersen, 21 år fra Mern - i lære hos Hansen & Andersen A/S

VVS-energielev Jonas Manthey Holfzen-Larsen, 23 år fra Næstved - i lære hos Emil Hansen & Søn A/S

Frisørelev Frida Hvidklint, 18 år fra Kalundborg - i lære hos Allé Salonen

Frisørelev Emma Jakobsen, 19 år fra Næstved - i lære hos Cosy Hair Solutions

Bygningsstruktørelev Mads Omø Beyer, 21 år fra Flakkebjerg - i lære hos Brdr. H. & S. Jensen A/S

Bygningsstruktørelev Mathias Dahl Pedersen, 21 år fra Holmegaard - i lære hos Brdr. H. & S. Jensen A/S

 

FAKTA

DM i Skills er Danmarksmesterskabet for eleverne fra erhvervsuddannelser. 

Deltagerne er unge, der alle er i gang med en erhvervsuddannelse.

Over 300 deltagere dystede inden for 43 forskellige konkurrencefag.

I 2019 foregik DM i Skills i Arena Næstved i Næstved 4.-6. april.

Det er første gang Danmarksmesterskaberne blev afholdt i Region Sjælland. Næste års DM i Skills finder sted i København.

 

Se billeder og videoer fra DM i Skills 2019 på EUC Sjællands Facebook side eller læs mere på www.skillsdenmark.dk.

Dedikation og venlighed betaler sig »

24.04.2019
 

Seks EUC Sjælland-elever modtog legater for deres sociale og faglige engagement.

Industri- og Håndværkerforeningen for Næstved og omegn fortsatte den årlige tradition torsdag den 21. marts, da seks udvalgte elever fra EUC Sjælland modtog legater for deres sociale og faglige engagement.

 

Legatmodtagere I H Foreningen2019

Fra venstre: Mikkel Zacho Pryn, Emma Jakobsen,  Nicolai Christian Kongstad, Hans Henrik Knudsen (formand for Industri- og Håndværkerforeningen), Mads Karrebæk Mortensen, Frederik Rosantus og Heidi Sloth.

 

Legatuddelingen samlede de seks EUC Sjælland-elever, der også blev fejret af familier, lærere og mestre. De dygtige unge mennesker repræsenterer hvert deres fag, men fælles for dem alle er, at de ikke kun har fagligheden i orden, men også hjertet på det rette sted. Med legatet følger der også en check på 5.000 kroner.

 

Formand for Industri- og Håndværkerforeningen, Hans Henrik Knudsen, indledte ceremonien:

- Det er som altid en fornøjelse, at uddele legatet til EUC Sjællands elever. Gennem mine mange år som formand, glæder jeg mig altid over, at kunne støtte de fremtidige håndværkere. Ikke alle skal være akademikere, der skal være nogen, der udfører håndens arbejde. Derfor hylder vi jer, fordi I netop er symbolet på, at Danmark fortsat har en fremtid.

 

Grundet anledningen og placering for aftenens legatuddeling, var det også relevant at nævne DM i Skills 2019.

- Jeg vil opfordre alle til, at tage forbi DM i Arena Næstved den 4.-6. april. Det bliver et fantastisk arrangement, hvor man kan opleve unge håndværkere, der virkelig er gjort af et særligt stof, fortalte Hans Henrik Knudsen.

Tre af årets legatmodtagere, deltager også til DM i Skills om to uger; frisøreleven Emma, elektrikereleven Frederik og murereleven Mikkel. Ud over det ekstraordinære høje faglige niveau, som de alle har udvist, så bliver de også beskrevet som værende vellidte, og forbilleder for deres kammerater på skolen.

 

En anden, der bliver fremhævet for sine evner, er bygningsmalereleven Heidi. Hun modtager legatet, grundet hendes perfektionisme og store omsorgsgen, idet hun altid sørger for, at alle omkring hende får den tid og opmærksomhed, de har brug for.


Smedeeleven Mads fik også rosende ord med på vejen. Hans arbejde er altid gennemtænkt og professionelt. Hertil er han ikke bange for at give en hånd med, hvis nødvendigt. Det blev særligt tydeligt, da Mads halvt måtte bære sin engelsklærer ud i sin bil, efter denne havde fået hold i ryggen.

 

Afslutningsvist er der HTX-eleven, Nicolai, der er i gang med sit sidste år på EUC Sjællands tekniske gymnasium. Nicolai bliver også fremhævet for sin hjælpsomhed, og evnen til at arbejde hårdt og seriøst. Tidligere har han udviklet et genbrugssystem til plastikposer, og det sikrede ham en andenplads ved DM i Teknologi og Erhvervscase i 2018.

 

Legatmodtagere 2019

  • Nicolai Christian Kongstad, 18 år; går i 3.a på HTX.
  • Mads Karrebæk Mortensen, 19 år; smed i lære hos Klemas Trapper.
  • Emma Jakobsen, 19 år; frisør i lære hos Cosy Hair Solutions.
  • Heidi Sloth, 38 år; bygningsmaler i lære hos Malerfirmaet Hans Larsen Næstved ApS.
  • Frederik Rosantus, 20 år; eletriker i lære hos A&O Carstensen.
  • Mikkel Zacho Pryn, 17 år; murer i lære hos Sandholt & Pedersen ApS - Murermestre.

Talent skal dyrkes »

01.02.2019
 

”ATU har lært mig, at det er okay at hungre efter viden og har givet mig mod på at drømme større – samt redskaberne til at nå mine mål”

Dimittendende talenter – tillykke!

Hurra og stort tillykke til Mathilde, Loui, Hjalte og Nina – som i denne uge dimitterede fra Akademiet for Talentfulde (ATU).

Tidligere elever siger

”ATU har lært mig, at det er okay at hungre efter viden og har givet mig mod på at drømme større – samt redskaberne til at nå mine mål”

”ATU fungerede som et godt supplement til min daglige skolegang, fordi ATU gav mig mulighed for at udvide min horisont og få adgang til viden, som lå udenfor gymnasiets normale pensum”

 

Om Akademiet for talentfulde unge

ATU er talentprogrammet til unge som er fagligt stærke, og har overskud til udfordringer. Det er et diplomprogram, som foregår efter skole og i weekender sammen med hundredvis af andre videbegærlige og skarpe unge hjerner og hjerter.

I programmet kom de fire unge til forelæsninger, deltog i workshops og fik mulighed for at arbejde projektbaseret med nogle af landets førende professorer, forskere og virksomheder.

Programmet består af faglige oplæg, workshops og projektarbejde i samfundsvidenskabelige, naturvidenskabelige og humanistiske fag, samtidig med at der er fokus på personlig udvikling. Her læres der, hvordan man søger feedback, ser sig selv med kritiske øjne og oplever modgang som en mulighed for udvikling.

Hvert semester består af ét modul, hvor der fokuseres på talentudvikling, mål og ønsker, ét fagligt modul samt ét modul med redskaber til at få mest muligt ud af studierne.

Læs mere på: https://talentfuldeunge.dk/atuprogrammet

Savner du udfordringer

Talent skal dyrkes

 

 

 

 

Glædelig jul og nytår »

19.12.2018
 

Vi holder julelukket på EUC Sjælland mellem 21. december 2018 kl. 12 og 2. januar kl. 8. 
Vi ses i 2019!

EUC Sjællands DM-hold er klar! »

03.10.2018
 

Ni dygtige unge har efter brav kamp sikret sig en plads til DM i Skills 2019.

TAK for i år - Skills Stafet 2018 »

27.09.2018
 

Tak for i år til alle vores 8. klasses deltagere, faglærer, personale, erhvervsskoler og grundskolelærer og samarbejdspartnere for et fantastisk Skills Stafet 2018

Åbent hus 2018 »

17.08.2018
 

Mød din fremtid! - lørdag d. 10. november mellem kl. 10-13 i Køge og Næstved.

Nyt Industricenter på Campus Køge »

10.08.2018
 

Nyt Industricenter sikrer Automatik- og procesuddannelsen hos EUC Sjælland.

 

Vi er stolte over at kunne annoncere, at Campus Køge bliver midtpunktet for udvidelse, når EUC Sjælland skaber nye rammer for industriuddannelserne. De skal fremover samles i et spritnyt Industricenter på Campusbuen.

Herunder bliver Automatik- og procesuddannelsen en fast del af EUC Sjællands udbud fra januar 2019.

Automatiktekniker 2

Tiltaget er det nyeste skud på stammen under en udvidelse af EUC Sjællands uddannelsestilbud i Køge.

Tidligere i år blev Jord- og Stencenteret indviet, og det muliggjorde, at murer- og struktør-elever, for første gang i EUC Sjællands historie, kan gennemføre deres fulde uddannelse midt i Campus Køge.

Samtidig har vi stillet skarpt på transportuddannelserne i form af oprettelsen af flere kurser, der videreuddanner og opkvalificerer personer inden for transportbranchen. Hertil glæder vi os over, at EUC Sjællands transportområde kan fejre en stor milepæl, da lager- og terminaluddannelsen fik sin første opstart på Campusbuen i august.

 

Oprustningen vil yderligere virkeliggøre vores vision om, at uddanne fremtidssikret og dygtig arbejdskraft. Her vil vores seneste udvidelse især imødekomme det industrielle erhvervslivs voksende behov for faglærte i Køge Bugt område.

 

Der kan allerede nu søges optagelse på grundforløb 2 for Automatik- og procesuddannelsen med opstart i Køge til januar 2019.

 

Mere information følger.

 

Automatiktekniker 3

Velkommen til jeres ungdomsuddannelse »

10.08.2018
 

Vi glæder os til et fantastisk skoleår

Denne uge er alle de unge mennesker der har valgt at begynde en ungdomsuddannelse startet. Vi byder jer velkommen og glæder os til  et fantastisk skoleår.

 

 1 Dag6  1 Dag7 1 Dag5 
 1 Dag  1 Dag1  1 Dag2
 1 Dag3  1 Dag4  1 Dag5
     

Fik du ikke 02 i dansk og matematik? »

04.07.2018
 

Bare rolig - der er optagelseprøver inden opstart i august.