Seneste nyheder...

Vi vil gerne opdatere dig om de ting der rører sig på EUC Sjælland. Vi lægger derfor nyheder ud til dig hver gang vi får fingrene i dem.

"Uddan jer for samfundets skyld." »

18.09.2019
 

Børne- og undervisningsminister, Pernille Rosenkrantz-Theil, gæstede EUC Sjælland.

Ministeren startede sit besøg med at tale til 300 elever fra 8. klasse, samt deres lærere. De var besøg hos EUC Sjælland i forbindelse med Skills Stafet 2019. 

- I vælger ikke kun en uddannelse for jer selv. I uddanner jer for samfundets skyld - alle kan noget, men ingen kan alt, og når alle går sammen, får vi det stærkeste samfund.

Sådan lød nogle af ordene fra Pernille Rosenkrantz-Theil, der efterfølgende var på rundvisning på skolen, hvor hun mødte EUC Sjællands egne elever i værksteder og klasselokaler.

Vi siger mange tak for besøget.

 

Undervisningsministeren Besøg 16 Sept 2019

Verdens bedste kollega »

13.09.2019
 

Der var hujen og klapsalver, da HTX Køges egen Jesper Skovlund blev kåret som verdens bedste kollega.

“Jeg er helt overvældet og ved næsten ikke, hvad jeg skal sige.”

Det var reaktionen fra Jesper, da Gymnasieskolen og HTX-kollegerne overraskede ham midt i frokostpausen og kårede ham til verdens bedste kollega.

Jesper er ansat på det tekniske gymnasium hos EUC Sjælland i Køge. Her underviser han i dansk, kommunikation/it samt mediefag. Derudover er han studievejleder, og det er især hans store faglige viden, fokus på elevtrivsel og hjælpesomhed, der fremhæves af hans kollegaer.

 

Læs den fulde historie på gymnasieskolen.dk HER​.

Skills Stafet er skudt i gang »

05.09.2019
 

I løbet af de næste tre uger vil mere end 3.800 folkeskoleelever afprøve deres skills.

Elever i 8. klasse står overfor at skulle træffe et uddannelsesvalg, og det landsdækkende arrangement, Skills Stafet, har netop til formål at introducere erhvervsuddannelser til de unge i deres lokalområde for at skitsere de rige og mange muligheder, der er for en uddannelse.

Hver klasse besøger syv til otte aktiviteter, der viser en flig af et specifikt fag gennem en aktivitet fra de udvalgte uddannelsesinstitutioner. Ved Skills Stafet i Næstved og Køge er det uddannelsesinstitutionerne EUC Sjælland, Køge Handelsskole og ZBC, der arrangererer aktiviteter og står for dagene.

Den store mayonnaise dyst

Efter en fælles velkomst i Skills-teltet ved EUC Sjælland går det løs, og alle skoleklasserne besøger de adskillige aktiviteter. Her i blandt er 8.a fra Mosedeskolen i Greve. De har en spændende rute foran sig.

En af dagens første aktiviteter afholdes på ZBC Food, der dækker over de mange gastronomiske uddannelser ZBC udbyder. Her får eleverne fingrene helt ned i materien. De skal nemlig piske deres egen mayonnaise på tid, hvor de dyster mod deres klassekammerater. En af klassens piger, Frederikke Elsner på 14 år, nyder aktiviteten, da hun er meget interesseret i fag relateret til gastronomi. "Jeg vil måske gerne være konditor - det er i hvert fald rigtigt spændende og sjovt, at prøve så mange forskellige ting, og det er vigtigt for mig at få en uddannelse," siger hun.

DSCF8022

 

Lyse fremtidsdrømme

Eleverne fra Mosedeskolen drager videre på deres rute til Køge Handelsskole. Her står to elever klar til at fortælle om studierne og livet på handelsskolen. Det bliver til en længere snak om fremtidsdrømme og lyse håb. "Jeg drømmer om at blive millionær. Men lige nu synes jeg det er fedt at se de mange muligheder, der er her. Jeg vil gerne arbejde med computere og tjene mange penge, siger Max August Møller Andersen på 14 år. På Køge Handelsskole gennemgår værterne en såkaldt SWOT-analyse, der bruges i erhvervslivet til at redegøre for en virksomheds strategiudvikling mht. potentialer og udfordringer. Nu prøver eleverne selv bruge den og får en række udsagn, som de skal placere i SWOT-skemaet - og vurdere om, der er tale om interne styrker og svagheder eller eksterne muligheder og trusler for den pågældende virksomhed.

DSCF8062

 

Et hav af muligheder

Turen går nu videre til EUC Sjælland. Ud over de håndværksmæssige metoder, der præsenteres på de adskillige aktiviteter, så illustrerer fagretningerne også at personlige egenskaber og viljen til samarbejde vægtes højt på erhvervsuddannelserne. På personvognsmekanikeruddannelsen udfordres eleverne i at afmontere og fastspænde dæk på tid. Hold 8 vinder, hvoraf Julie Bohn Jensen, 14 år er med på vinderholdet. "Det var en sjov opgave, for vi fik lov til at gøre det samme som automekanikere gør i virkeligheden," siger hun.

Dagens mange aktiviteter der spænder lige fra tømrer, VVS'er, smed, murer, EUD Business, automatiktekniker, gastronomiuddannelser og meget andet, har sat tankerne i gang hos Julie Bohn Jensen: "Det kunne være spændende at være konditor - men også murer, for det kræver præcision og skarphed. Og så kan man tilsidst se resultatet af noget stort, man har bygget," siger hun, og tilføjer at hun desuden elsker dansk både det grammatiske og at læse. Så hvem ved hvad fremtiden bringer. Dagens rute ender i Skills-teltet, der emmer af højt humør, da eleverne slutteligt overværer en konkurrence i, hvem af klasselærerne, der hurtigst kan slå søm i.

 

 Se flere billeder fra Skills Stafet på EUC Sjællands Facebook side.

CAMPUS+ 2019 »

03.09.2019
 

For tredje år i træk blev læringsfestivallen afholdt til stor succes i CAMPUS Køge.

Op til 3.000 unge mennesker i alderen 15-25 år fra Køge, Greve og Stevns deltog den 30. august i CAMPUS+.

Dagen startede med et indslag fra Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil og Køges borgmester, Marie Stærke. De indtog den store scene på Køge Torv, hvor der blev talt om de udfordringer man kan kæmpe med som ung, når der skal vælges uddannelse.
 Campus 2019 2

Herefter blev de unge sluppet ud i bybilledet, hvor der ventede dem et spændende møde med virksomheder, uddannelser, fritidsforeninger og meget andet.

EUC Sjælland stillede op med 15 stande - alle med aktiviteter, der var designet til at give eleverne et indblik i, hvilke forskellige fremtidsmuligheder, der er åbne for dem.Campus 2019 3

Se flere billeder fra dagen på EUC Sjællands Facebook side.

Skift af studiesystem »

21.08.2019
 

Den 3. september overgår EUC Sjællands studiesystemer til UDDATA+
Hvad betyder det det for dig?

UDDATA+ erstatter tidligere anvendte studiesystemer, såsom Easy-A, Elevplan og Lectio.

 

Vær opmærksom på, at der kan være mindre udfordringer med registrering og opslag den første tid efter skiftet.

Blandt andet vil kursuskalenderen ikke have adgang til Easy-A eller UDDATA+

Derfor skal kursustilmeldinger meddeles til kursusadministrationen. Se mere information HER.

Easy-A lukkes for almindelig adgang mandag morgen den 2. september og så lukkes der ikke op igen før 5. september.

 

Har du spørgsmål eller udfordringer?

Så kontakt:

Afdelingsleder for IT

Tina Briting - tibr@eucsj.dk

eller

Planlægningskonsulent

Jes Johansen - jejo@eucsj.dk

Velkommen til nye elever »

12.08.2019
 

Det nye skoleår er nu i fuld gang - et stort velkommen til vores nye elever!

Det er en stor fornøjelse for EUC Sjælland at byde alle nye elever velkommen i både Næstved og Køge, der er startet i løbet af august.

For de nye elever på grundforløb 1 og 2 i Køge var dagen pakket med introduktion, rundtur på skolen og ikke mindst et besøg af Østsjællands Beredskab, der også tilbyder de nye elever en uddannelse som brandkadet.

Se flere billeder fra dagen på EUC Sjællands Facebook side.

Sommerens første EUX student »

25.06.2019
 

Allan Borch Olsen er sommerens første EUX student fra EUC Sjælland.

Den første EUX student fra EUC Sjælland er netop sprunget ud i verden. Det er Allan Borch Olsen på 21 år fra Greve, der kunne fejre en dejlig dag, hvor livet på ungdomsuddannelsen afløses af nye spændende fremtidsdrømme.

 

Det er en lettet og glad Allan Olsen Borch på 21 år, der krammer sin mor og far. Han er årets første EUX student fra EUC Sjælland i Køge. Forældrene har ventet i spænding på Allan, der har arbejdet gævt på at fuldende sin eksamen.

 

EUX er det nye sort

Allan Olsen Borch har de seneste tre år og 8 måneder taget kombinationsuddannelsen EUX, der forener almene gymnasiale fag med en håndværksmæssig grunduddannelse i Køge hos EUC Sjælland.

 

"Der åbner sig mega mange muligheder med en EUX uddannelse. Jeg synes, man skal se uddannelsen som det nye sort. Folk skal få øjnene op for, at man kan både kan bruge denne uddannelse på samme vilkår som en STX - en studentereksamen fra et alment gymnasium. Men også hvis man vil gå videre inden for håndværksfagene," siger en glad Allan Olsen Borch.

 

Ungdomsuddannelse der åbner døre til mange drømme

Planerne er mange og rige for Allan, der indtil videre har flere ting, han gerne vil have fokus på i den nærmeste fremtid. Først og fremmest skal han arbejde som tømrer i Store Hedebyg Enterprise A/S, hvor han har været i lære.

 

"Det er lidt ligesom at have fået et kørekort, nu skal jeg ud og bevise, at jeg kan køre. Jeg er blevet behandlet rigtigt godt på min læreplads, og skal arbejde der. Vi kommer ud på spændende, store industrielle opgaver, så det glæder jeg mig til," siger Allan.

 

I og med at han nu også har et studentereksamensbevis i hånden, har det åbnet døre til endnu flere muligheder end håndværkerfaget for fremtiden.

 

"Jeg har tænkt på at læse videre på DTU på en uddannelse, der hedder bygningsingeniør med fokus på infrastruktur og byggeri, " siger Allan og understreger at kommende elever på EUX skal tænke over, hvor mange muligheder der er bagefter uddannelsen.


Så skal der festes

Nu er rejsen på EUX slut, og det er tid til farvel med de mange venner, Allan har fået i både Køge og Næstved.

 

"Det er lidt ligesom at kigge tilbage på en lang vej, hvor jeg nu er ved enden af ruten. Det er vemodigt at sige farvel til de venner, jeg har gået op og ned ad i flere år. Men nu skal der festes igennem, vi skal ud og køre i vogn og have det sjovt," siger Allan.

 

FAKTA OM EUX

EUX er den erhvervsfaglige studentereksamen - og hermed en erhvervsuddannelse kombineret med gymnasiale fag.

 

Uddannelsen er adgangsgivende på samme niveau som andre gymnasiale uddannelser - og herved er det muligt at tage videregående uddannelser og suppleringskurser

 

Eleverne får både svendebrev og studenterhue

 

Et EUX-forløb varer 4-5 år afhængigt af, hvilken uddannelse der vælges

 

EUC Sjælland udbyder syv uddannelser som EUX: tømrer, struktør, murer, elektriker, smed, personvognsmekaniker og vvs-specialist.

Læs mere om EUX her.

Første student fra HTX Næstved er sprunget ud »

25.06.2019
 

Marie Terndrup Larsen er årets første student fra HTX Næstved.

Marie Terndrup Larsen på 18 år har netop afsluttet den allersidste eksamen på HTX uddannelsen i Næstved. Allerede kl. 09.24 om morgenen blev hun mødt af lykønskninger og kram fra familien, da hun kom ud af eksamenslokalet.

 

Sidste fag var programmering. Marie ser nu frem til at udleve sin barndomsdrøm, HTX uddannelsen gør det muligt at realisere.

 

"Jeg har altid elsket arkitektur, det skabende felt, matematik og fysik. Jeg har derfor villet være bygningsingeniør i lang tid, for det er en kombination af det hele."

 

Marie skal begynde på DTU efter et sabbatår, hvor hun vil rejse til Japan og undersøge landets unikke arkitektur og natur.

 

Du kan være præcis, den du er

De allerbedste oplevelser for Marie Terndrup Larsen på HTX Næstved var det berigende sociale og faglige miljø, hun mener, der er på stedet.

 

"HTX i Næstved er et lille sted med 200 elever, og det er en rigtig god skole, hvor der overhovedet ikke er det mindste pres på, hvordan man skal være eller se ud. Alle lærer hinanden at kende, for den du er - og man føler sig tryg i sine omgivelser," siger Marie.

 

Den anden positive erfaring Marie har med sig i rygsækken er et stærkt fagligt miljø.

 

"Lærerne er fuldkommen fantastiske. Du kan mærke, at de ikke kun er interesserede i, at vi skal klare os godt, men at vi rent faktisk kender stoffet indgående," siger Marie og fortsætter, "på HTX er der et højt fagligt niveau, hvor du kan fordybe dig, undersøge og eksperimentere på en masse særlige områder. Og bliver klædt rigtigt godt på til videregående uddannelser," siger hun.

 

Spring ud i det

Det er begyndt at summe af liv på skolens gange. Marie ser glad ud, og nu er hun klar til at vinke farvel til de gode oplevelser på HTX Næstved for at begynde et nyt kapitel i sit liv og siger slutteligt:

 

"Man skal bare springe ud i at gå på HTX. Det er et rigtigt godt miljø, der er store muligheder for at indgå i et fællesskab, præcis som den man er. Og der er et optimalt støttesystem, hvor lærerne gør alt for at studierne skal passe sammen med ens liv."

Årets første student fra HTX Køge jubler »

25.06.2019
 

Nina Pritzl Christensen er årets første student fra HTX Køge.

Den første student fra HTX Køge er netop sprunget ud i verden. Det er Nina Pritzl Christensen på 20 år, der kunne fejre en dejlig dag, hvor livet som gymnasieelev afløses af et spændende studie på Nanoteknologi.

 

Nina Pritzl Christensen er HTX Køges allerførste student hos EUC Sjælland. Familie og venner krammede den nybagte student, da hun kom ud af eksamenslokalet.

 

Sidste fag var SO - der står for studieområde, som nu er veloverstået med en fin karakter. Nina skal nu tage hul på en helt ny drøm, som HTX uddannelsen med de påkrævede karakterer er adgangsgivende til. Hun skal begynde på Nanoteknologi på Københavns Universitet.

 

"Jeg var i studiepraktik på KU i Nanoteknologi, og synes det var et fantastisk spændende at se, hvad de studerende arbejdede med. Det er et helt nyt studie, jeg forelskede mig i det, og fremtidens muligheder i faget er store," fortæller Nina Pritzl Christensen.

 

Faglig og social positiv oplevelse

Nina Priztl Christensen har mange positive oplevelser med sig i rygsækken fra sin studietid på HTX Køge, både fagligt og socialt.

 

"Den vigtigste læring på HTX, er at jeg nu kan planlægge, organisere og strukturere viden og projekter. Det faglige niveau er præcis, som jeg ønskede det," siger Nina og fortsætter: "Vi har arbejdet meget i grupper, og det elsker jeg. Man lærer at sparre med hinanden og arbejde sammen med nye mennesker."

 

En anden vigtig og dejlig oplevelse som gymnasieelev ved HTX Køge, er ifølge Nina det sociale liv og det åbne miljø.

 

"Jeg har fået meget tætte venner på HTX, og i det hele taget mødt en masse gennem gruppearbejdet. Vi er taget i byen, på udflugter og museer sammen. Det er en lille skole, og der er mere tid til hinanden, smiler Nina og siger:

 

"Stemningen på skolen er god, jeg har ikke oplevet nogen er blevet mobbet, man kan altid finde venner her, og der er meget åbenhed."

 

Kast dig ud i det

For Nina er det en lidt vemodig dag, selvom der er nye spændende projekter i sigte. Ikke desto mindre er hendes råd til nye elever:

 

"Vær klar til at hoppe ud i noget, som du ikke helt ved, hvad er. Jeg var selv lidt bange i starten, men du lærer at svømme - og får alle redskaberne til at klare dig. Vær klar på noget nyt!"

Stort tillykke! »

25.05.2019
 

Efter to hårde dage, er vinderne af vores skolemesterskaber i Skills 2019 fundet. Nu gælder det træning til regionsmesterskaberne!

Endnu et veloverstået skolemesterskab i Skills er i hus! 2019-udgaven bød igen på dygtige unge mennesker, der beviste deres talent for håndværk i løbet af to intense dage.

DSC07879

Hermed er de første skridt taget til at blive dansk mester i Skills anno 2020. Vinderne af de lokale skolemesterskaber har nemlig kvalificeret sig til de regionale mesterskaber, der kan føre dem videre til DM. Næste års Danmarksmesterskaber finder sted i Bella Center.

DSC07863

 

Se flere billeder fra dagene på Facebook eller på Instagram (@eucsjaelland).