Seneste nyheder...

Vi vil gerne opdatere dig om de ting der rører sig på EUC Sjælland. Vi lægger derfor nyheder ud til dig hver gang vi får fingrene i dem.

Velkommen til nye elever »

12.08.2019
 

Det nye skoleår er nu i fuld gang - et stort velkommen til vores nye elever!

Det er en stor fornøjelse for EUC Sjælland at byde alle nye elever velkommen i både Næstved og Køge, der er startet i løbet af august.

For de nye elever på grundforløb 1 og 2 i Køge var dagen pakket med introduktion, rundtur på skolen og ikke mindst et besøg af Østsjællands Beredskab, der også tilbyder de nye elever en uddannelse som brandkadet.

Se flere billeder fra dagen på EUC Sjællands Facebook side.

Sommerens første EUX student »

25.06.2019
 

Allan Borch Olsen er sommerens første EUX student fra EUC Sjælland.

Den første EUX student fra EUC Sjælland er netop sprunget ud i verden. Det er Allan Borch Olsen på 21 år fra Greve, der kunne fejre en dejlig dag, hvor livet på ungdomsuddannelsen afløses af nye spændende fremtidsdrømme.

 

Det er en lettet og glad Allan Olsen Borch på 21 år, der krammer sin mor og far. Han er årets første EUX student fra EUC Sjælland i Køge. Forældrene har ventet i spænding på Allan, der har arbejdet gævt på at fuldende sin eksamen.

 

EUX er det nye sort

Allan Olsen Borch har de seneste tre år og 8 måneder taget kombinationsuddannelsen EUX, der forener almene gymnasiale fag med en håndværksmæssig grunduddannelse i Køge hos EUC Sjælland.

 

"Der åbner sig mega mange muligheder med en EUX uddannelse. Jeg synes, man skal se uddannelsen som det nye sort. Folk skal få øjnene op for, at man kan både kan bruge denne uddannelse på samme vilkår som en STX - en studentereksamen fra et alment gymnasium. Men også hvis man vil gå videre inden for håndværksfagene," siger en glad Allan Olsen Borch.

 

Ungdomsuddannelse der åbner døre til mange drømme

Planerne er mange og rige for Allan, der indtil videre har flere ting, han gerne vil have fokus på i den nærmeste fremtid. Først og fremmest skal han arbejde som tømrer i Store Hedebyg Enterprise A/S, hvor han har været i lære.

 

"Det er lidt ligesom at have fået et kørekort, nu skal jeg ud og bevise, at jeg kan køre. Jeg er blevet behandlet rigtigt godt på min læreplads, og skal arbejde der. Vi kommer ud på spændende, store industrielle opgaver, så det glæder jeg mig til," siger Allan.

 

I og med at han nu også har et studentereksamensbevis i hånden, har det åbnet døre til endnu flere muligheder end håndværkerfaget for fremtiden.

 

"Jeg har tænkt på at læse videre på DTU på en uddannelse, der hedder bygningsingeniør med fokus på infrastruktur og byggeri, " siger Allan og understreger at kommende elever på EUX skal tænke over, hvor mange muligheder der er bagefter uddannelsen.


Så skal der festes

Nu er rejsen på EUX slut, og det er tid til farvel med de mange venner, Allan har fået i både Køge og Næstved.

 

"Det er lidt ligesom at kigge tilbage på en lang vej, hvor jeg nu er ved enden af ruten. Det er vemodigt at sige farvel til de venner, jeg har gået op og ned ad i flere år. Men nu skal der festes igennem, vi skal ud og køre i vogn og have det sjovt," siger Allan.

 

FAKTA OM EUX

EUX er den erhvervsfaglige studentereksamen - og hermed en erhvervsuddannelse kombineret med gymnasiale fag.

 

Uddannelsen er adgangsgivende på samme niveau som andre gymnasiale uddannelser - og herved er det muligt at tage videregående uddannelser og suppleringskurser

 

Eleverne får både svendebrev og studenterhue

 

Et EUX-forløb varer 4-5 år afhængigt af, hvilken uddannelse der vælges

 

EUC Sjælland udbyder syv uddannelser som EUX: tømrer, struktør, murer, elektriker, smed, personvognsmekaniker og vvs-specialist.

Læs mere om EUX her.

Første student fra HTX Næstved er sprunget ud »

25.06.2019
 

Marie Terndrup Larsen er årets første student fra HTX Næstved.

Marie Terndrup Larsen på 18 år har netop afsluttet den allersidste eksamen på HTX uddannelsen i Næstved. Allerede kl. 09.24 om morgenen blev hun mødt af lykønskninger og kram fra familien, da hun kom ud af eksamenslokalet.

 

Sidste fag var programmering. Marie ser nu frem til at udleve sin barndomsdrøm, HTX uddannelsen gør det muligt at realisere.

 

"Jeg har altid elsket arkitektur, det skabende felt, matematik og fysik. Jeg har derfor villet være bygningsingeniør i lang tid, for det er en kombination af det hele."

 

Marie skal begynde på DTU efter et sabbatår, hvor hun vil rejse til Japan og undersøge landets unikke arkitektur og natur.

 

Du kan være præcis, den du er

De allerbedste oplevelser for Marie Terndrup Larsen på HTX Næstved var det berigende sociale og faglige miljø, hun mener, der er på stedet.

 

"HTX i Næstved er et lille sted med 200 elever, og det er en rigtig god skole, hvor der overhovedet ikke er det mindste pres på, hvordan man skal være eller se ud. Alle lærer hinanden at kende, for den du er - og man føler sig tryg i sine omgivelser," siger Marie.

 

Den anden positive erfaring Marie har med sig i rygsækken er et stærkt fagligt miljø.

 

"Lærerne er fuldkommen fantastiske. Du kan mærke, at de ikke kun er interesserede i, at vi skal klare os godt, men at vi rent faktisk kender stoffet indgående," siger Marie og fortsætter, "på HTX er der et højt fagligt niveau, hvor du kan fordybe dig, undersøge og eksperimentere på en masse særlige områder. Og bliver klædt rigtigt godt på til videregående uddannelser," siger hun.

 

Spring ud i det

Det er begyndt at summe af liv på skolens gange. Marie ser glad ud, og nu er hun klar til at vinke farvel til de gode oplevelser på HTX Næstved for at begynde et nyt kapitel i sit liv og siger slutteligt:

 

"Man skal bare springe ud i at gå på HTX. Det er et rigtigt godt miljø, der er store muligheder for at indgå i et fællesskab, præcis som den man er. Og der er et optimalt støttesystem, hvor lærerne gør alt for at studierne skal passe sammen med ens liv."

Årets første student fra HTX Køge jubler »

25.06.2019
 

Nina Pritzl Christensen er årets første student fra HTX Køge.

Den første student fra HTX Køge er netop sprunget ud i verden. Det er Nina Pritzl Christensen på 20 år, der kunne fejre en dejlig dag, hvor livet som gymnasieelev afløses af et spændende studie på Nanoteknologi.

 

Nina Pritzl Christensen er HTX Køges allerførste student hos EUC Sjælland. Familie og venner krammede den nybagte student, da hun kom ud af eksamenslokalet.

 

Sidste fag var SO - der står for studieområde, som nu er veloverstået med en fin karakter. Nina skal nu tage hul på en helt ny drøm, som HTX uddannelsen med de påkrævede karakterer er adgangsgivende til. Hun skal begynde på Nanoteknologi på Københavns Universitet.

 

"Jeg var i studiepraktik på KU i Nanoteknologi, og synes det var et fantastisk spændende at se, hvad de studerende arbejdede med. Det er et helt nyt studie, jeg forelskede mig i det, og fremtidens muligheder i faget er store," fortæller Nina Pritzl Christensen.

 

Faglig og social positiv oplevelse

Nina Priztl Christensen har mange positive oplevelser med sig i rygsækken fra sin studietid på HTX Køge, både fagligt og socialt.

 

"Den vigtigste læring på HTX, er at jeg nu kan planlægge, organisere og strukturere viden og projekter. Det faglige niveau er præcis, som jeg ønskede det," siger Nina og fortsætter: "Vi har arbejdet meget i grupper, og det elsker jeg. Man lærer at sparre med hinanden og arbejde sammen med nye mennesker."

 

En anden vigtig og dejlig oplevelse som gymnasieelev ved HTX Køge, er ifølge Nina det sociale liv og det åbne miljø.

 

"Jeg har fået meget tætte venner på HTX, og i det hele taget mødt en masse gennem gruppearbejdet. Vi er taget i byen, på udflugter og museer sammen. Det er en lille skole, og der er mere tid til hinanden, smiler Nina og siger:

 

"Stemningen på skolen er god, jeg har ikke oplevet nogen er blevet mobbet, man kan altid finde venner her, og der er meget åbenhed."

 

Kast dig ud i det

For Nina er det en lidt vemodig dag, selvom der er nye spændende projekter i sigte. Ikke desto mindre er hendes råd til nye elever:

 

"Vær klar til at hoppe ud i noget, som du ikke helt ved, hvad er. Jeg var selv lidt bange i starten, men du lærer at svømme - og får alle redskaberne til at klare dig. Vær klar på noget nyt!"

Stort tillykke! »

25.05.2019
 

Efter to hårde dage, er vinderne af vores skolemesterskaber i Skills 2019 fundet. Nu gælder det træning til regionsmesterskaberne!

Endnu et veloverstået skolemesterskab i Skills er i hus! 2019-udgaven bød igen på dygtige unge mennesker, der beviste deres talent for håndværk i løbet af to intense dage.

DSC07879

Hermed er de første skridt taget til at blive dansk mester i Skills anno 2020. Vinderne af de lokale skolemesterskaber har nemlig kvalificeret sig til de regionale mesterskaber, der kan føre dem videre til DM. Næste års Danmarksmesterskaber finder sted i Bella Center.

DSC07863

 

Se flere billeder fra dagene på Facebook eller på Instagram (@eucsjaelland).

Kom helt tæt på... »

16.05.2019
 

Når den næste generation af Håndværkerguld dyster til skolemesterskaber i Skills, den 23. og 24. maj.

Statsminister på besøg »

09.05.2019
 

Lars Løkke Rasmussen mødte EUC Sjællands elever i øjenhøjde, da der blev talt om uddannelse på erhvervsskolen.

Den 8. maj lagde statsminister Lars Løkke Rasmussen vejen forbi EUC Sjælland på Campusbuen i Køge.

Her fik han en rundvisning på skolen, hvor han mødte forskellige erhvervsuddannelses-elever på værkstederne.

DSC07716

Rundvisningen afsluttede i auditoriet, hvor eleverne fik ordet. Her var det deres tur til, at stille statsministeren spørgsmål inden for deres ønskede emner. Der blev der talt om både klima og landbrug, samt uddannelse og mangel på lærepladser. 

DSC07758

 

Se flere billeder fra dagen på EUC Sjællands Facebook side.

DM i Skills 2019 »

24.04.2019
 

Der blev ingen guld til EUC Sjællands deltagere, men sammen med 300 andre dygtige unge, blev der slået et vigtigt slag for erhvervsuddannelserne.

DM i Skills 2019 var tre dages hyldest til Danmarks dygtigste håndværkertalenter.

Næstved var værtsby, da Danmarksmesterskaberne for elever på erhvervsuddannelserne løb af stablen den 4. – 6. april. Mere end 50.000 gæster var forbi DM, hvor de kunne prøve, mærke og føle erhvervsuddannelserne gennem forskellige aktivitetsstande.


Det var undervisningsminister Merete Riisager, der åbnede ballet. I sin tale lagde hun vægt på, vigtigheden af at satse på faglærte fremtid:

- Vi har brug for flere som jer. Vi har brug for nogen, der dykker ned i fagene, og som ikke bare får gode karakterer, men også får karakter. Danmark har brug for jer, udtalte hun.

Fra EUC Sjælland var ni elever repræsenteret i syv fag. Ingen kunne tage guld med hjem, men for flere var det meget tæt på. For bl.a. murereleven Mikkel, frisøreleven Emma og bygningsstruktør-eleverne Mads og Mathias blev det til flotte andenpladser, med få points forskel op til førstepladsen.

Og selvom det ikke blev til guld i år, så kom der stadig flotte priser med hjem. Anja, som er bygningsmalerelev, VVS-energieleven Jonas og flisemurereleven Troels modtog alle Arbejdsmiljøprisen 2019. Ud over æren, blev de også hver især vindere af et gavekort på 3.000 kr. til indkøb af arbejdstøj. Prisen blev uddelt af beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen

 

EUC Sjællands deltagere:

Elektrikerelev Frederik Rosantus, 20 år fra Næstved - i lære hos A&O Carstensen

Bygningsmalerelev Anja Termansen, 22 år fra Køge – i lære hos Tømrermester Lester Løndal

Murerelev Mikkel Zacho Pryn, 17 år fra Haslev - i lære hos Sandholt & Pedersen ApS – Murermestre

Flisemurerelev Troels Strøyer Christophersen, 21 år fra Mern - i lære hos Hansen & Andersen A/S

VVS-energielev Jonas Manthey Holfzen-Larsen, 23 år fra Næstved - i lære hos Emil Hansen & Søn A/S

Frisørelev Frida Hvidklint, 18 år fra Kalundborg - i lære hos Allé Salonen

Frisørelev Emma Jakobsen, 19 år fra Næstved - i lære hos Cosy Hair Solutions

Bygningsstruktørelev Mads Omø Beyer, 21 år fra Flakkebjerg - i lære hos Brdr. H. & S. Jensen A/S

Bygningsstruktørelev Mathias Dahl Pedersen, 21 år fra Holmegaard - i lære hos Brdr. H. & S. Jensen A/S

 

FAKTA

DM i Skills er Danmarksmesterskabet for eleverne fra erhvervsuddannelser. 

Deltagerne er unge, der alle er i gang med en erhvervsuddannelse.

Over 300 deltagere dystede inden for 43 forskellige konkurrencefag.

I 2019 foregik DM i Skills i Arena Næstved i Næstved 4.-6. april.

Det er første gang Danmarksmesterskaberne blev afholdt i Region Sjælland. Næste års DM i Skills finder sted i København.

 

Se billeder og videoer fra DM i Skills 2019 på EUC Sjællands Facebook side eller læs mere på www.skillsdenmark.dk.

Dedikation og venlighed betaler sig »

24.04.2019
 

Seks EUC Sjælland-elever modtog legater for deres sociale og faglige engagement.

Industri- og Håndværkerforeningen for Næstved og omegn fortsatte den årlige tradition torsdag den 21. marts, da seks udvalgte elever fra EUC Sjælland modtog legater for deres sociale og faglige engagement.

 

Legatmodtagere I H Foreningen2019

Fra venstre: Mikkel Zacho Pryn, Emma Jakobsen,  Nicolai Christian Kongstad, Hans Henrik Knudsen (formand for Industri- og Håndværkerforeningen), Mads Karrebæk Mortensen, Frederik Rosantus og Heidi Sloth.

 

Legatuddelingen samlede de seks EUC Sjælland-elever, der også blev fejret af familier, lærere og mestre. De dygtige unge mennesker repræsenterer hvert deres fag, men fælles for dem alle er, at de ikke kun har fagligheden i orden, men også hjertet på det rette sted. Med legatet følger der også en check på 5.000 kroner.

 

Formand for Industri- og Håndværkerforeningen, Hans Henrik Knudsen, indledte ceremonien:

- Det er som altid en fornøjelse, at uddele legatet til EUC Sjællands elever. Gennem mine mange år som formand, glæder jeg mig altid over, at kunne støtte de fremtidige håndværkere. Ikke alle skal være akademikere, der skal være nogen, der udfører håndens arbejde. Derfor hylder vi jer, fordi I netop er symbolet på, at Danmark fortsat har en fremtid.

 

Grundet anledningen og placering for aftenens legatuddeling, var det også relevant at nævne DM i Skills 2019.

- Jeg vil opfordre alle til, at tage forbi DM i Arena Næstved den 4.-6. april. Det bliver et fantastisk arrangement, hvor man kan opleve unge håndværkere, der virkelig er gjort af et særligt stof, fortalte Hans Henrik Knudsen.

Tre af årets legatmodtagere, deltager også til DM i Skills om to uger; frisøreleven Emma, elektrikereleven Frederik og murereleven Mikkel. Ud over det ekstraordinære høje faglige niveau, som de alle har udvist, så bliver de også beskrevet som værende vellidte, og forbilleder for deres kammerater på skolen.

 

En anden, der bliver fremhævet for sine evner, er bygningsmalereleven Heidi. Hun modtager legatet, grundet hendes perfektionisme og store omsorgsgen, idet hun altid sørger for, at alle omkring hende får den tid og opmærksomhed, de har brug for.


Smedeeleven Mads fik også rosende ord med på vejen. Hans arbejde er altid gennemtænkt og professionelt. Hertil er han ikke bange for at give en hånd med, hvis nødvendigt. Det blev særligt tydeligt, da Mads halvt måtte bære sin engelsklærer ud i sin bil, efter denne havde fået hold i ryggen.

 

Afslutningsvist er der HTX-eleven, Nicolai, der er i gang med sit sidste år på EUC Sjællands tekniske gymnasium. Nicolai bliver også fremhævet for sin hjælpsomhed, og evnen til at arbejde hårdt og seriøst. Tidligere har han udviklet et genbrugssystem til plastikposer, og det sikrede ham en andenplads ved DM i Teknologi og Erhvervscase i 2018.

 

Legatmodtagere 2019

  • Nicolai Christian Kongstad, 18 år; går i 3.a på HTX.
  • Mads Karrebæk Mortensen, 19 år; smed i lære hos Klemas Trapper.
  • Emma Jakobsen, 19 år; frisør i lære hos Cosy Hair Solutions.
  • Heidi Sloth, 38 år; bygningsmaler i lære hos Malerfirmaet Hans Larsen Næstved ApS.
  • Frederik Rosantus, 20 år; eletriker i lære hos A&O Carstensen.
  • Mikkel Zacho Pryn, 17 år; murer i lære hos Sandholt & Pedersen ApS - Murermestre.