Seneste nyheder...

Vi vil gerne opdatere dig om de ting der rører sig på EUC Sjælland. Vi lægger derfor nyheder ud til dig hver gang vi får fingrene i dem.

Stort tillykke! »

25.05.2019
 

Efter to hårde dage, er vinderne af vores skolemesterskaber i Skills 2019 fundet. Nu gælder det træning til regionsmesterskaberne!

Endnu et veloverstået skolemesterskab i Skills er i hus! 2019-udgaven bød igen på dygtige unge mennesker, der beviste deres talent for håndværk i løbet af to intense dage.

DSC07879

Hermed er de første skridt taget til at blive dansk mester i Skills anno 2020. Vinderne af de lokale skolemesterskaber har nemlig kvalificeret sig til de regionale mesterskaber, der kan føre dem videre til DM. Næste års Danmarksmesterskaber finder sted i Bella Center.

DSC07863

 

Se flere billeder fra dagene på Facebook eller på Instagram (@eucsjaelland).

Kom helt tæt på... »

16.05.2019
 

Når den næste generation af Håndværkerguld dyster til skolemesterskaber i Skills, den 23. og 24. maj.

Statsminister på besøg »

09.05.2019
 

Lars Løkke Rasmussen mødte EUC Sjællands elever i øjenhøjde, da der blev talt om uddannelse på erhvervsskolen.

Den 8. maj lagde statsminister Lars Løkke Rasmussen vejen forbi EUC Sjælland på Campusbuen i Køge.

Her fik han en rundvisning på skolen, hvor han mødte forskellige erhvervsuddannelses-elever på værkstederne.

DSC07716

Rundvisningen afsluttede i auditoriet, hvor eleverne fik ordet. Her var det deres tur til, at stille statsministeren spørgsmål inden for deres ønskede emner. Der blev der talt om både klima og landbrug, samt uddannelse og mangel på lærepladser. 

DSC07758

 

Se flere billeder fra dagen på EUC Sjællands Facebook side.

DM i Skills 2019 »

24.04.2019
 

Der blev ingen guld til EUC Sjællands deltagere, men sammen med 300 andre dygtige unge, blev der slået et vigtigt slag for erhvervsuddannelserne.

DM i Skills 2019 var tre dages hyldest til Danmarks dygtigste håndværkertalenter.

Næstved var værtsby, da Danmarksmesterskaberne for elever på erhvervsuddannelserne løb af stablen den 4. – 6. april. Mere end 50.000 gæster var forbi DM, hvor de kunne prøve, mærke og føle erhvervsuddannelserne gennem forskellige aktivitetsstande.


Det var undervisningsminister Merete Riisager, der åbnede ballet. I sin tale lagde hun vægt på, vigtigheden af at satse på faglærte fremtid:

- Vi har brug for flere som jer. Vi har brug for nogen, der dykker ned i fagene, og som ikke bare får gode karakterer, men også får karakter. Danmark har brug for jer, udtalte hun.

Fra EUC Sjælland var ni elever repræsenteret i syv fag. Ingen kunne tage guld med hjem, men for flere var det meget tæt på. For bl.a. murereleven Mikkel, frisøreleven Emma og bygningsstruktør-eleverne Mads og Mathias blev det til flotte andenpladser, med få points forskel op til førstepladsen.

Og selvom det ikke blev til guld i år, så kom der stadig flotte priser med hjem. Anja, som er bygningsmalerelev, VVS-energieleven Jonas og flisemurereleven Troels modtog alle Arbejdsmiljøprisen 2019. Ud over æren, blev de også hver især vindere af et gavekort på 3.000 kr. til indkøb af arbejdstøj. Prisen blev uddelt af beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen

 

EUC Sjællands deltagere:

Elektrikerelev Frederik Rosantus, 20 år fra Næstved - i lære hos A&O Carstensen

Bygningsmalerelev Anja Termansen, 22 år fra Køge – i lære hos Tømrermester Lester Løndal

Murerelev Mikkel Zacho Pryn, 17 år fra Haslev - i lære hos Sandholt & Pedersen ApS – Murermestre

Flisemurerelev Troels Strøyer Christophersen, 21 år fra Mern - i lære hos Hansen & Andersen A/S

VVS-energielev Jonas Manthey Holfzen-Larsen, 23 år fra Næstved - i lære hos Emil Hansen & Søn A/S

Frisørelev Frida Hvidklint, 18 år fra Kalundborg - i lære hos Allé Salonen

Frisørelev Emma Jakobsen, 19 år fra Næstved - i lære hos Cosy Hair Solutions

Bygningsstruktørelev Mads Omø Beyer, 21 år fra Flakkebjerg - i lære hos Brdr. H. & S. Jensen A/S

Bygningsstruktørelev Mathias Dahl Pedersen, 21 år fra Holmegaard - i lære hos Brdr. H. & S. Jensen A/S

 

FAKTA

DM i Skills er Danmarksmesterskabet for eleverne fra erhvervsuddannelser. 

Deltagerne er unge, der alle er i gang med en erhvervsuddannelse.

Over 300 deltagere dystede inden for 43 forskellige konkurrencefag.

I 2019 foregik DM i Skills i Arena Næstved i Næstved 4.-6. april.

Det er første gang Danmarksmesterskaberne blev afholdt i Region Sjælland. Næste års DM i Skills finder sted i København.

 

Se billeder og videoer fra DM i Skills 2019 på EUC Sjællands Facebook side eller læs mere på www.skillsdenmark.dk.

Dedikation og venlighed betaler sig »

24.04.2019
 

Seks EUC Sjælland-elever modtog legater for deres sociale og faglige engagement.

Industri- og Håndværkerforeningen for Næstved og omegn fortsatte den årlige tradition torsdag den 21. marts, da seks udvalgte elever fra EUC Sjælland modtog legater for deres sociale og faglige engagement.

 

Legatmodtagere I H Foreningen2019

Fra venstre: Mikkel Zacho Pryn, Emma Jakobsen,  Nicolai Christian Kongstad, Hans Henrik Knudsen (formand for Industri- og Håndværkerforeningen), Mads Karrebæk Mortensen, Frederik Rosantus og Heidi Sloth.

 

Legatuddelingen samlede de seks EUC Sjælland-elever, der også blev fejret af familier, lærere og mestre. De dygtige unge mennesker repræsenterer hvert deres fag, men fælles for dem alle er, at de ikke kun har fagligheden i orden, men også hjertet på det rette sted. Med legatet følger der også en check på 5.000 kroner.

 

Formand for Industri- og Håndværkerforeningen, Hans Henrik Knudsen, indledte ceremonien:

- Det er som altid en fornøjelse, at uddele legatet til EUC Sjællands elever. Gennem mine mange år som formand, glæder jeg mig altid over, at kunne støtte de fremtidige håndværkere. Ikke alle skal være akademikere, der skal være nogen, der udfører håndens arbejde. Derfor hylder vi jer, fordi I netop er symbolet på, at Danmark fortsat har en fremtid.

 

Grundet anledningen og placering for aftenens legatuddeling, var det også relevant at nævne DM i Skills 2019.

- Jeg vil opfordre alle til, at tage forbi DM i Arena Næstved den 4.-6. april. Det bliver et fantastisk arrangement, hvor man kan opleve unge håndværkere, der virkelig er gjort af et særligt stof, fortalte Hans Henrik Knudsen.

Tre af årets legatmodtagere, deltager også til DM i Skills om to uger; frisøreleven Emma, elektrikereleven Frederik og murereleven Mikkel. Ud over det ekstraordinære høje faglige niveau, som de alle har udvist, så bliver de også beskrevet som værende vellidte, og forbilleder for deres kammerater på skolen.

 

En anden, der bliver fremhævet for sine evner, er bygningsmalereleven Heidi. Hun modtager legatet, grundet hendes perfektionisme og store omsorgsgen, idet hun altid sørger for, at alle omkring hende får den tid og opmærksomhed, de har brug for.


Smedeeleven Mads fik også rosende ord med på vejen. Hans arbejde er altid gennemtænkt og professionelt. Hertil er han ikke bange for at give en hånd med, hvis nødvendigt. Det blev særligt tydeligt, da Mads halvt måtte bære sin engelsklærer ud i sin bil, efter denne havde fået hold i ryggen.

 

Afslutningsvist er der HTX-eleven, Nicolai, der er i gang med sit sidste år på EUC Sjællands tekniske gymnasium. Nicolai bliver også fremhævet for sin hjælpsomhed, og evnen til at arbejde hårdt og seriøst. Tidligere har han udviklet et genbrugssystem til plastikposer, og det sikrede ham en andenplads ved DM i Teknologi og Erhvervscase i 2018.

 

Legatmodtagere 2019

  • Nicolai Christian Kongstad, 18 år; går i 3.a på HTX.
  • Mads Karrebæk Mortensen, 19 år; smed i lære hos Klemas Trapper.
  • Emma Jakobsen, 19 år; frisør i lære hos Cosy Hair Solutions.
  • Heidi Sloth, 38 år; bygningsmaler i lære hos Malerfirmaet Hans Larsen Næstved ApS.
  • Frederik Rosantus, 20 år; eletriker i lære hos A&O Carstensen.
  • Mikkel Zacho Pryn, 17 år; murer i lære hos Sandholt & Pedersen ApS - Murermestre.

Talent skal dyrkes »

01.02.2019
 

”ATU har lært mig, at det er okay at hungre efter viden og har givet mig mod på at drømme større – samt redskaberne til at nå mine mål”

Dimittendende talenter – tillykke!

Hurra og stort tillykke til Mathilde, Loui, Hjalte og Nina – som i denne uge dimitterede fra Akademiet for Talentfulde (ATU).

Tidligere elever siger

”ATU har lært mig, at det er okay at hungre efter viden og har givet mig mod på at drømme større – samt redskaberne til at nå mine mål”

”ATU fungerede som et godt supplement til min daglige skolegang, fordi ATU gav mig mulighed for at udvide min horisont og få adgang til viden, som lå udenfor gymnasiets normale pensum”

 

Om Akademiet for talentfulde unge

ATU er talentprogrammet til unge som er fagligt stærke, og har overskud til udfordringer. Det er et diplomprogram, som foregår efter skole og i weekender sammen med hundredvis af andre videbegærlige og skarpe unge hjerner og hjerter.

I programmet kom de fire unge til forelæsninger, deltog i workshops og fik mulighed for at arbejde projektbaseret med nogle af landets førende professorer, forskere og virksomheder.

Programmet består af faglige oplæg, workshops og projektarbejde i samfundsvidenskabelige, naturvidenskabelige og humanistiske fag, samtidig med at der er fokus på personlig udvikling. Her læres der, hvordan man søger feedback, ser sig selv med kritiske øjne og oplever modgang som en mulighed for udvikling.

Hvert semester består af ét modul, hvor der fokuseres på talentudvikling, mål og ønsker, ét fagligt modul samt ét modul med redskaber til at få mest muligt ud af studierne.

Læs mere på: https://talentfuldeunge.dk/atuprogrammet

Savner du udfordringer

Talent skal dyrkes

 

 

 

 

Glædelig jul og nytår »

19.12.2018
 

Vi holder julelukket på EUC Sjælland mellem 21. december 2018 kl. 12 og 2. januar kl. 8. 
Vi ses i 2019!

EUC Sjællands DM-hold er klar! »

03.10.2018
 

Ni dygtige unge har efter brav kamp sikret sig en plads til DM i Skills 2019.

TAK for i år - Skills Stafet 2018 »

27.09.2018
 

Tak for i år til alle vores 8. klasses deltagere, faglærer, personale, erhvervsskoler og grundskolelærer og samarbejdspartnere for et fantastisk Skills Stafet 2018