Kom godt i gang

Velkommen til første skridt på vejen til dit drømmejob. 

Hvordan du kommer i gang afhænger af din alder og baggrund, 
samt om du opfylder adgangskravene

Du er:

Fra 9. - 10. klasse (GF1)

Reform EUDGF1 Opbyg

Ovenstående er en grafik, der skitserer et uddannelsesforløb på en ehvervsuddannelse, når du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse inden for de sidste 12 mdr.

Hjælp og vejledning

Kontakt en vejleder kan hjælpe dig med at afklare dine uddannelsesmuligheder og praktikønsker. Vejlederen kan også hjælpe dig med at skifte uddannelse, søge om SU og organisere hjælpe midler som it-ryksæk m.m.

Læs mere her.


Elevadministrationen
kan hjælpe dig, når du vil starte på grundforløbets 1. del:

Se her, hvilken studiesekretær du skal kontakte.Til dig der har afsluttet 9. eller 10. klasse, inden for de sidste 12 måneder

Hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, vil det første år af din uddannelse bestå af et grundforløb opdelt i to dele, grundforløbets 1. del og grundforløbets 2. del, som hver varer 20 uger (½ skoleår).

Grundforløbets 1. del

På grundforløbets 1. del, starter du med to ugers introduktion med erhvervsintroducerende undervisning. Du indgår i enkle arbejdsprocesser, og lærer om bæredygtighed, arbejdsmiljø, sikkerhed og ergonomi.

Du afslutter de to uger med endeligt valg af fagretning, som du følger resten af de i alt 20 uger. 

Fagretningerene giver dig grundlæggende erhvervsfaglige kompetencer, der er relevante inden for alle uddannelser og brancher. Den viden skal du bruge, når du skal vælge uddannelse i slutningen af grundforløbets 1. del. 

Når du vælger fagretning, har du altså mulighed for, at vælge et område som du er god til eller som interesserer dig. 

Se hvilke fagretninger du kan vælge her.

 

På din fagretning arbejder du med en række projekter, hvor du skal opnå grundlæggende faglige kompetencer, kendskab til forskellige fagområder og praktik- og jobmuligheder inden for faget. 

Efter 1. del af grundforløbet skal du vælge uddannelsesretning og fortsætte på grundforløbets 2. del; der er over 100 uddannelser at vælge mellem. På EUC Sjælland kan du vælge mellem disse.

Under dit grundforløb, skal du søge efter en praktikplads (læreplads). Vær opmærksom på, at du skal have en praktikplads for at kunne fortsætte på hovedforløbet.  

Du kan få inspiration til at finde en praktik-/læreplads her

Adgangskrav

Reform EUDGF1 Krav

Mangler du at få mindst 02 i dansk eller matematik, eller er du ikke vurderet uddannelsesparat, så kan du komme til optagelsesprøve og -samtale.

 

Som noget nyt - Forsøg med udvidet adgang til GF1

Med virkning fra august 2018, er det – som forsøg – muligt for unge uden uddannelsesaftale at søge optagelse på GF1 senest i august måned to år efter de har opfyldt undervisningspligten efter folkeskolen eller har afsluttet undervisningen i 10. kl.

På EUC Sjælland kan disse ansøgere - udover de allerede gældende optagelseskriterier om uddannelsesparathed og 2 i dansk og matematik – kun optages efter en fagligt afklarende samtale med én af skolens studievejledere.

Vi opfordrer derfor evt. ansøgere til denne forsøgsordning - inden tilmelding foretages – til at kontakte skolens studievejledning.

 

OPSTART
Se aktuelle datoer for opstart
 HER


Tilmelding

Alt tilmelding sker via optagelse.dk 

Når skolen har fået bekræftet dine oplysninger og karakterer, får du brev om optagelse.

 

Under 25 år (GF2)

Reform EUDGF2 Opbyg

Ovenstående er en grafik, der skitserer et uddannelsesforløb på en ehvervsuddannelse, når det er mere end 12 måneder siden du afsluttede 9. eller 10. klasse.

Hjælp og vejledning

Kontakt en vejleder som kan hjælpe dig med at afklare dine uddannelsesmuligheder og praktikønsker. De kan også hjælpe dig med at skifte uddannelse, søge om SU og organisere hjælpemidler som it-ryksæk m.m. Læs mere her.

Elevadministrationen kan hjælpe dig, når du vil starte på grundforløbets 2. del:

Se her, hvilken studiesekretær du skal kontakte.Til dig der er under 25 år og har afsluttet 9. eller 10. klasse, for mere end 12 mdr siden

Hvis du har forladt 9. eller 10. klasse for mere end et år siden, og du er under 25 år, begynder du på grundforløbets 2. del, der varer 20 uger (½ skoleår). Efter grundforløbet, som du afslutter med en grundforløbsprøve, fortsætter du med hovedforløbet. Se de uddannelseretninger du kan vælge på EUC Sjælland her.

 

Grundforløbets 2. del

På grundforløbets 2. del, er målet at give dig de personlige kompetencer for at du kan gennemføre din uddannelsesretning på hovedforløb. Så de 20 uger er målrettet det hovedforløb på den uddannelsesretning du har valgt.

Undervisningen består af:

  • Uddannelsesspecifikke fag
  • Grundfag
  • Valgfag

Under dit grundforløb, skal du søge efter en praktikplads (læreplads). Vær opmærksom på, at du skal have en praktikplads for at kunne fortsætte på hovedforløbet.  

Du kan få inspiration til at finde en praktik-/læreplads her

Hvis du ikke har fundet en praktikplads (læreplads) efter bestået grundforløb, kan du søge om optagelse i praktikcentret.

Adgangskrav

Reform EUDGF2 Krav

Mangler du at få mindst 02 i dansk eller matematik, eller er du ikke vurderet uddannelsesparat, så kan du komme til optagelsesprøve og -samtale.


OPSTART:

Se aktuelle datoer for opstart HER


Tilmelding

Alt tilmelding sker via optagelse.dk. 

Når skolen har fået bekræftet dine oplysninger og karakterer, får du brev om optagelse.

Se vejledning til at søge en erhversuddannelse her

 

Over 25 år (EUV)

Reform Opbyg EUV


Til dig der er over 25 år.

Er du fyldt 25 år kan du tage en erhvervsuddannelse som voksen (EUV). Der tages højde for erhvervserfaring og øvrige kompetencer, hvilket betyder at du kan gennemføre uddannelsen på kortere tid. 

Du kan i grafikken til venstre se strukturen på et EUV forløb. På en EUV er der tre måder at nå faglært niveau på. Hvilken der passer til dig, afhænger af dine kompetencer.

Du starter med en realkompetencevurdering (RKV), hvor det vurderes, hvilken vej der passer til dig. 

Læs mere om EUV her.

Tilmelding

Ved du hvilken uddannelse du skal i gang med, kan du blot tilmelde dig. Det foregår på optagelse.dk.

 

  Tilmeldingsknap