Vi vil have flere med!
"Vi vil have flere med!" er et pilotprojekt, der går ud på at forbedre vores uddannelsestilbud for el-elever med ASF (autismespektrumsforstyrrelser) og/eller ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder), så flere elever kommer godt igennem deres ungdomsuddannelse. Både for deres egen og for samfundets skyld, fordi vi i en tid med komplekse udfordringer som klimaforandringer, pandemier og ressourceknaphed får brug for alle mand på dæk – og gerne dem med en teknisk eller naturvidenskabelig baggrund.
Bidragsyder:
Novo Nordisk Fonden
Mental Sundhed
Projektet ”Mental sundhed og hverdagstrivsel i Region Sjælland” opskalerer projektet ”Sunde Unge”, idet projektet arbejder med helhedsorienteret hverdagstrivsel i form af løft af unges hverdagstrivsel og etablering af et engagerende uddannelsesmiljø. Dette ud fra antagelsen om, at det er nemt at gå fra en uddannelse, men det er svært at forlade et fællesskab.
Projektet engagerer de unge i deres personlige og faglige udvikling, øger deres sociale og erhvervsmæssige kompetencer, og har til formål at forbedre uddannelsesmiljøet og reducere frafald. Dette bidrager til Region Sjællands strategiske uddannelsesmål om ”Mere veluddannet arbejdskraft” samt ”Flere unge med en uddannelse i Regionen”.
Bidragsyder:
Region Sjælland og Erhvervsstyrelsen
Grønne Faglærere til Byggeri
Grønnere Faglærere til Byggeri handler om at opkvalificere faglærer på tværs af EUC Sjælland og AMU Fyn gennem et uddannelsesforløb og udarbejde nye, grønne linjer og undervisningsforløb indenfor fagene murer og struktør. Faglærerne vil modtage undervisning fra primært Teknologisk Institut. Videnscenter for Håndværk og Bæredygtighed vil facilitere udarbejdelsen af de nye, grønne linjer og undervisningsforløb. Derudover vil der indgå inspirationsture, workshops og indlæg fra andre virksomheder. Projektet kvalificerer faglærerne til at kunne undervise og udarbejde nyt, grønt undervisningsmateriale, som understøtter, at elever på de indgående erhvervsskoler får kompetencer inden for den grønne omstilling. De endelige grønne linjer og undervisningsforløb vil blive formidlet via en afslutningskonference og være tilgængelige for andre erhvervsskoler via Videnscenterets platform og udbredes gennem en formidlingsindsats.
Projektet inkluderer et beløb på kr. 2.478.500 og løber over en periode på 1 år – fra 01.01.2025 til 30.04.2026. Projektet er inden for hovedområdet teknologi, byggeri og transport.
Bidragsyder:
Villum Fonden
Full Service - Pulje til udbredelse af servicekoncept
Formålet med puljen er at understøtte AMU-udbydere i at etablere en virksomhedsnær udrednings- og rådgivningsfunktion og dermed deltage i virksomhedernes indledende overvejelser og planlægning af, hvordan virksomheden bedst muligt kan matches med og bruge offentlige uddannelsestilbud. Puljen skal understøtte en bred forankring af servicekoncepter i sektoren og skal bidrage til at styrke opkvalificeringen af AMU-målgruppen og skal særligt fremme anvendelse af AMU på brancheområder og kurser, hvor der er et potentiale for mere aktivitet.
Bidragsyder:
STUK
AMIGO - Andre Muligheder I Grøn Omstilling
Projektet har et specifikt mål om at rekruttere beskæftigede og ledige unge ufaglærte til en erhvervsuddannelse. I hele projektet er der fokus på at understøtte SMV-virksomheders grønne omstilling.
Bidragsydere
EU socialfondstilskud
Erhvervsfremmetilskud DEM
En fremtid med STEM-relateret EUD
Projektets overordnede formål er at styrke rekrutteringen af elever til STEM-relaterede erhvervsuddannelser samt at forbedre matematik og teknologikompetencerne hos de elever, der søger ind på erhvervsuddannelserne.
Bidragsydere
Novo Nordisk Fonden
Femern Fyrtårn - kvalificeret arbejdskraft
Projektet vil sikre kvalificeret arbejdskraft i virksomheder generelt i hele region Sjælland og i særdeleshed i den nærmeste geografi til byggeriet, hvor arbejdskrafttrækket i både leverandørvirksomheder og i virksomheder uden direkte vare- eller serviceleverancer, forventes størst.
Bidragsydere
Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse
Zealand Learning Mobility (ZLM)
Projektet vil primært styrke vores elever og medarbejderes internationale udsyn og viden, sproglige færdigheder og interkulturelle kompetencer gennem deres deltagelse i uddannelsesophold, som sætter dem i stand til at agere i en uddannelsessektor og på et arbejdsmarked med en stadig højere grad af internationalisering.
Bidragsydere
Erasmus+