Vælg retningen på din fremtid

Htxere Naestved

 

Vælg mellem spændende studieretninger!

Efter de første måneders grundforløb skal du vælge studieretning og den vælger du selv!

Det er nu, dine interesser og fremtidsdrømme får lov at præge din gymnasietid. Med studieretningen gør du dig klar til tiden efter studenterhuen er kommet på hovedet og eksamenbeviset er sikret.

Med valg af studieretning, får du to studieretningsfag, som er på A/A-niveau eller A/B-niveau.

Vi sørger for at fagene arbejder sammen, så det giver dig en spændende og afvekslende gymnasietid.

På HTX Næstved tilbyder vi forskellige studieretninger, så der er helt sikkert en, der passer til det, du vil efter gymnasiet.

Vi går opmærksom på, at udbuddet af studieretningerne kan ændre sig, når et nyt skoleår nærmer sig. Kontakt os, hvis du er i tvivl.

Mat-Biotek


Mat-Pro


Mat-Fys

 

Biotek-Sam

 

 HTX_Naestved_Studerende

Hvilken studieretning skal du vælge?

Du skal vælge ud fra interesse og det som du gerne vil i fremtiden.

Grundforløbet giver dig en god introduktion til studieretningerne, indhold og arbejdsform samt underviserne. Og der er en studievejleder klar til en snak, hvis du skulle have brug for det.

Du kan også søge inspiration på adgangskortet på ug.dk. Der kan du se, hvad der kræves for at komme ind på de videregående uddannelser, som kommer efter din gymnasietid.

Hvis du allerede nu ved, hvad du vil efter gymnasiet, er det vigtigt, at du har de rigtige fag for at kunne søge optagelse på dit videregående studie - så tjek adgangskortet via ug.dk

 

HTX Næstved

vis alle

Mat-Biotek

Matematik A - Bioteknologi A

Hvad kan jeg blive

Hvis du ønsker en fremtid inden for natur- eller sundhedsvidenskab, er dette studieretningen for dig.

Studieretningen er især rettet mod de naturvidenskabelige uddannelser som:

Se mange flere uddannelser her

 

Sådan er studiet

På studieretningen starter du med at få din egen laboratoriekittel med dit navn på og sikkerhedsbriller. For på HTX Næstved får du lov at prøve teorien af i praksis. Her er tavleundervisning, der fortsætter i laboratoriet, hvor dine undervisere stiller dig faglige opgaver, der kun kan løses ved at prøve det af. Så du kommer til at arbejde med kemi udstyr, stinkskab, varme og kulde og meget mere. mens du bliver klogere på bioteknologien. Det er faktisk ret spændende.

Dertil kommer selvfølgelig gruppearbejde, projekter, rapporter og helt almindelig dansk undervisning, der udfordrer din vanetænkning.

Mat-Pro

Matematik A - Programmering B

Hvad kan jeg blive

Vil du være ingeniør, datamatiker, eller uddanne dig inden for noget andet på IT-området, er denne studieretning relevant for dig.

Studieretningen er især rettet mod videregående uddannelser, såsom:

Se mange flere uddannelser her

 

Sådan er studiet

Denne studieretning er til dig, der gerne vil forstå den teori, der er grundlag for udvikling af tekniske systemer i det moderne samfund.  Du kommer til at arbejde med avancerede matematikprogrammer, nørkle med fingrene i et motherboard og programmere en robot til at udføre strømlinede arbejdsopgaver. Dine undervisere vil formidle teorien og metoderne på en levende og praksisorienteret måde, og så står de bag dig, når du efterfølgende får lov at afprøve det i praksis - det er nemlig noget, du kommer til at lære rigtigt meget af.

Dertil kommer selvfølgelig gruppearbejde, projekter, rapporter og helt almindelig dansk undervisning, der udfordrer din vanetænkning.

 

Mat-Fys

Matematik A - Fysik A

Hvad kan jeg blive

Hvis du ønsker dig en fremtid inden for ingeniør- og naturvidenskabsuddannelserne, måske procesteknolog, ingeniør eller astronom, er denne studieretning relevant for dig.

Studieretningen er især rettet mod videregående uddannelser, såsom:            

Se mange flere relevante uddannelser her

Sådan er studiet

På denne studieretning vil du arbejde intensivt med matematik og fysik, så du kommer i dybden med fagene gennem varierende undervisning. Dine undervisere vil folde teori og metoder ud på tavlen, og du vil derefter få mulighed for at afprøve det i praksis. Så her er både fysikrapporter og problemregning, ligesom du kommer til at arbejde med avancerede matematiske programmer, arbejde i fysiklokalet med teknisk udstyr og spændende materialer, så du kan finde ud af, hvad præcis det lige var, din fysiklærer forklarede. Du vil opdage, hvorledes de to fag sammen kan bruges til at undersøge problemstillinger fra den virkelige verden.

Dertil kommer selvfølgelig gruppearbejde, projekter, rapporter og helt almindelig dansk undervisning, der udfordrer din vanetænkning.

Biotek-Sam

Bioteknologi A - Samfundsfag B

Hvad kan jeg blive

Hvis du ønsker dig en fremtid inden for naturvidenskab eller sundhed, er denne studieretning relevant for dig.                      Studieretningen er især rettet mod videregående uddannelser, såsom:                        

Sådan er studiet

I bioteknologi A arbejder vi i laboratoriet, hvor vi bl.a. ser på genteknologiske metoder hos bakterier, og hvordan de kan bruges til optimere produktionen. Derudover lærer I hvordan disse teknikker i den nærmeste fremtid kan bruges til bl.a. at forbedre vores eget DNA.

I samfundsfag B arbejder vi bl.a. med bioteknologiens betydning for nutidens og fremtidens samfund, herunder fordele og ulemper. Vi undersøger lovgivning på området, herunder hvilke interessenter, der søger at påvirke lovgivningen, samt politiske og ideologiske holdninger til bioteknologi.