Seneste nyheder...

Vi vil gerne opdatere dig om de ting der rører sig på EUC Sjælland. Vi lægger derfor nyheder ud til dig hver gang vi får fingrene i dem.

Er du ny elev? »

08.08.2022
 

Er du startet på en erhvervsuddannelse eller EUX? Få den bedste start på EUC Sjælland med elevhåndbøgerne.

Elevhåndbogen beskriver de rammer vi arbejder med på EUC Sjælland, samt praktiske oplysninger, du har brug for, mens du går på skolen.

Elevhåndbøgerne findes i to udgaver; en for grundforløb 1 og en for grundforløb 2.

Find elevhåndbøgerne for EUD her og for EUX her.

Start uddannelse i august »

01.08.2022
 

Du kan stadig starte hos os gennem hele august måned. Kontakt os og hør mere.

Har du ikke tilmeldt dig ungdomsuddannelse endnu?

Vi har opstart på følgende datoer:

  • 3. august på HTX Køge.
  • 8. august på HTX Næstved.
  • 10. august på grundforløb 1 (alle adresser)
  • 11. august på grundforløb 2 (alle adresser)

Vi har stadig ledige pladser på flere af vores uddannelser, og du kan stadig tilmelde dig efter opstartsdato.

Kontakt vores studievejledere eller ring på EUC Sjællands hovednummer (55 75 33 00) for at høre mere om dine muligheder.

Vi er her hele sommeren »

30.06.2022
 

Har du brug for hjælp til optagelse, vejledning eller andet over sommeren?

Se fuld oversigt over åbningstider og kontakt her.

Årets første studenter er sprunget ud »

21.06.2022
 

Jason, Sebastian og Julie er årets første studenter fra EUC Sjælland i 2022.

Årets allerførste student på EUC Sjælland blev kåret d. 17. juni 2022, da Julie Gutfeld Larsen, 20 år, blev færdig med sin sidste eksamen på HTX Køge. Hun fejrede en dejlig dag, hvor livet som gymnasieelev nu skal afløses af et spændende studie som ingeniør med fokus på bæredygtigt design.

Første Student HTX Køge 2022 Julie

Årets første student fra HTX Køge, Julie Gutfeld Larsen glæder sig til ingeniørstudiet.
"Klimaudfordringerne er generelt det største samfundsproblem, vi står over for i dag, og jeg brænder helt vildt for at arbejde med de processer, og hjælpe andre så vi ikke efterlader planeten dårligere, end det står til lige nu," fortæller Julie og uddyber:
"På en ingeniøruddannelse med fokus på bæredygtighed, kan jeg arbejde med bæredygtighedsbegrebet. Hvordan vi forbruger og overforbruger. Det glæder jeg mig meget til."

 

Om mandagen d. 20. juni sprang årets første EUX-student ud i form af Jason Segato Thollund på 21 år. Han har været EUX-smed, og var til den afsluttende eksamen i faget Teknik. Nu skal sommerferien nydes med hans kone og nyfødte datter.

Første Student EUX 2022 Jason

Den første EUX-student, Jason Segato Thollund poserer med sin datter.

"Uddannelsen har åbnet op for virkelig mange muligheder. Du kan både læse videre på universitetet, gå direkte ud og arbejde med dit fag eller bygge videre på det håndværksfag, du har lært med en uddannelse," fortæller Jason og fortsætter:
"Jeg har altid godt vidst, jeg gerne ville læse videre og vil nu tage maskinmesteruddannelsen. Det er en lederuddannelse, der giver mig alverdens muligheder. Der er mange jobs at få."
Senere samme dag blev HTX Næstveds første student kåret. Det blev Sebastian Boserup, 19 år, der efter traditionen var med til at hejse flaget sammen med rektor. Nu skal han nyde ferien og har spændende planer for den næste tid.
Første Student HTX Næstved 2022 Sebastian
Sebastian Boserup rejste efter traditionen flaget, som årets første student fra HTX Næstved.
"Jeg skal have sabbatår, hvor jeg gerne vil arbejde som lærervikar på en folkeskole. Efter det har jeg besluttet mig for at læse til skov- og landskabsingeniør, for jeg elsker at arbejde udenfor - og vil ikke sidde på et kontor dagen lang. Det er dejligt at være i naturen og arbejde med noget fysisk," fortæller Sebastian, der har haft en god oplevelse som elev på HTX:
"Det er en lille skole, så atmosfæren er rimelig chill. Der er ikke så mange elever, så det kan anbefales - der er også en rigtig god forbindelse til lærerne."

Få svar på alle dine spørgsmål om GF1 »

16.06.2022
 

Se med tirsdag 21. juni, når vi livestreamer vores informationsmøde om grundforløb 1.

Hvordan ser de første uger på grundforløb 1 ud? Hvad skal jeg have med på min første dag? Hvordan er det i det hele taget, at gå på en erhvervsuddannelse?
På tirsdag d. 21. juni holder vi et infomøde infomøde om grundforløb 1, hvor vi præsenterer forløbet og står klar til at svare på alle spørgsmål. Arrangementet er henvender sig til dig, der skal starte på grundforløb 1 på EUC Sjælland efters sommerferien, mena alle interesserede er velkomne til at deltage.
Infomøde afholdes som en livestreaming på vores Facebook-side fra kl. 16.30 - vi glæder os til at se dig.

Skal du starte på HTX Næstved efter sommerferien? »

24.05.2022
 

Vi glæder os til at byde dig velkommen på HTX Næstved. Skoleåret starter mandag d. 8. august kl. 08.15.
Her møder du på trappen til fælles velkomst i aulaen i HTX-bygningen på Jagtvej 2G, 4700 Næstved.

Når du i slutningen af juni modtager din endelig bekræftelse på optagelse, får du også få et link til vores onboarding-platform, hvor du kan møde dine tutorer, få en virtuel rundvisning på skolen og andre praktiske informationer om din første tid på HTX.

Allerede nu må du godt sætte følgende krydser i kalenderen:

  • Fredag d. 12. august, hvor vi holder fredagscafé, og siger velkommen til et nyt skoleår.

  • Tirsdag d. 16. august, hvor der er introdag i Næsbycenteret

  • Tirsdag d. 23. august kl. 19.00, hvor vi holder vi forældremøde/informationsaften. Her du og dine forældre møde jeres underviserne på HTX Næstved og høre om skoleårets gang,                          

Underretning om brud på persondata-sikkerheden »

04.05.2022
 

Torsdag den 28. april kl. 13:10 blev EUC Sjælland ramt af et hackerangreb. Udenlandske hackere var trængt ind i skolens serverne og forsøgte at slette data.

Skolens it-afdeling afbrød kl. 13:20 samme dag al forbindelse til omverdenen og fik stoppet hackernes destruktive adfærd. Hackerne forsøgte efterfølgende stadig at komme ind, men uden held.

Kl. 14:30 blev it-specialisterne Netdesign kontaktet og gik i gang med et større analysearbejde, herunder at undersøge om hackerne har haft adgang til persondata. Hackerne har haft adgang til persondata, men det ser ikke ud som om de har kopieret data fra vores servere.

Analysen har vist at hackerne har benyttet sig af en sikkerhedsbrist i Microsoft Exchange serveren, hvor de har placeret en bagdør til senere brug. Hackernes formål ser ud til at have været et andet, eksempelvis afpresning.

EUC Sjælland har både under og efter hackerangrebet benyttet sig af det højeste tilgængelige sikkerhedsniveau, og det vil skolen fortsætte med. Derudover er vi i dialog med relevante myndigheder, bl.a. Datatilsynet.

EUC Sjælland etablerer nu it-miljøer, således at al data fra backup kan frigives. Det betyder at slettet data genetableres, og kan benyttes efter nærmere anvisning.

 

Hvis du har spørgsmål til databruddet, er du naturligvis velkommen til at kontakte EUC Sjællands HR Manager på nedenstående e-mail.

 

Vi beklager hændelsen.

 

Med venlig hilsen

Michael Berggren Smidt

HR Manager

E-mail mism@eucsj.dk

 

 

Guldregn over EUC Sjælland »

01.05.2022
 

Fire af vores håndværkertalenter blev Danmarksmestre til DM i Skills 2022.

DM i Skills 2022 er veloverstået og fire ud af EUC Sjællands i alt seks deltagere, kunne tage titlen som Danmarksmester med hjem.

Efter tre hårde konkurrencedage blev følgende af EUC Sjællands elever kåret som vindere:

  • Jasmin Vejnø Halling (bygningsmaler)
  • Simone Olsen og Andreas Creutzberg (bygningsstruktører)
  • Christian Keis (elektriker)
Hertil er vi enormt stolte af murerelev Lucas Andersen og frisørelev Laura Rosendahl Jensen, der også udviste fantastiske præstationer til konkurrencen.
Stort tillykke til jer alle!

 

Se billeder fra afslutningsceremonien og vinderkåring på vores Facebook-side her.