Seneste nyheder...

Vi vil gerne opdatere dig om de ting der rører sig på EUC Sjælland. Vi lægger derfor nyheder ud til dig hver gang vi får fingrene i dem.

Kom til Åbent Hus »

07.10.2021
 

Er du klar til at møde alle dine uddannelsesmuligheder? Den 13. november 2021 holder vi åbent hus i både Køge og Næstved, kl. 10-13.

Læs alt om arrangementet lige her.

VVS-energi og bygningsmaler starter hovedforløb i Køge »

14.09.2021
 

Aktivitetsniveauet på henholdsvis VVS-energi og bygningsmaleruddannelserne i Køge er stigende og det samme er den lokale efterspørgsel på lærlinge. Med udgangspunkt i denne positive udvikling, vil EUC Sjælland starte hovedforløb inden for disse fagområder i Køge fra starten af 2022.

Mere information følger.

Er du vores nye elevambassadør? »

07.09.2021
 

Brænder du for at fortælle om din hverdag og uddannelse på EUC Sjælland, så klik her!

Vil du også gerne blive skarp til at lave historier og billeder til sociale medier?

Så bliv elevambassadør!

Du vil sammen med en lille gruppe øvrige elever være med til at fortælle andre unge om dit fag og hvordan din hverdag spiller sig ud som enten EUX'er, frisør, HTX'er, struktør eller noget helt andet.

Vi afholder første workshop 6. oktober 2021 kl. 14.15-15.45 på Jagtvej 2 i Næstved. Læs hvordan du tilmelder dig, og meget mere om rollen som elevambassadør her.

Skills Stafet er tilbage! »

01.09.2021
 

I løbet af de næste tre uger skal 8. klasser dyste mod hinanden, mens de prøver kræfter med erhvervsuddannelserne.

Læs mere om Skills Stafet HER.

Er du ny elev? »

04.08.2021
 

Er du startet på en erhvervsuddannelse eller på EUX? Få den bedste start på EUC Sjælland med elevhåndbøgerne.

Elevhåndbogen beskriver de rammer vi arbejder med på EUC Sjælland, samt praktiske oplysninger, du har brug for, mens du går på skolen.

Elevhåndbøgerne findes i to udgaver; en for grundforløb 1 og en for grundforløb 2.

Find elevhåndbøgrene for EUD her og for EUX her.

Røgfri skoletid »

30.06.2021
 

Fra 1. august er EUC Sjælland en røgfri skole. Hvad betyder det for dig?

Fra den 1. august 2021 stilles der krav om røgfri skoletid på alle ungdomsuddannelser. 

Formålet med en rygepolitik er at fremme et godt arbejdsmiljø og uddannelsesmiljø, og dermed gøre EUC Sjælland til en attraktiv uddannelsesinstitution og arbejdsplads, hvor medarbejdere og elever/kursister kan passe deres uddannelse og arbejde uden at blive udsat for passiv rygning. Passiv rygning er både sundhedsskadeligt og voldsomt irriterende. Samtidig vil EUC Sjælland gerne være det gode forbillede for de unge i forhold til at forebygge den sundhedsskadelige effekt, der er af rygning. Derfor er rygning ikke tilladt i arbejdstiden. Dette gælder også ved receptioner og andre arrangementer. Det er heller ikke tilladt at ryge på skolens arealer samt i skolens biler og materiel.

Forbuddet gælder for alle medarbejdere og elever. Forbuddet gælder ligeledes også for gæster herunder forældre, censorer, kunder, fremmed arbejdskraft (fx vikarer), leverandører, eksterne håndværkere mv.

 

Du kan læse EUC Sjællands fulde rygepolitik for elever og kursister her.

EUC Sjællands medarbejdere informeres på Intra.

Første HTX studenter er sprunget ud »

22.06.2021
 

Anders og Malte, samt Alexander er årets første HTX-studenter i 2021.

De første studenter fra HTX Køge blev kåret d. 21. juni 2021. Det er duoen Anders Møller Wulff, 19 år og Malte Blach Myhlendorph, 20 år, der har været til gruppeeksamen i teknologi. Efter en lang sommerferie kan livet med spændende studier begynde.

Første Student HTX Køge 2021

Anders Møller Wulff, 19 år og Malte Blach Myhlendorph, 20 år er HTX Køges allerførste studenter fra EUC Sjælland. Familie og venner krammede de nybagte studenter, da duoen kom ud af eksamenslokalet. Nu kan de lyse sommernætter med fester endelig begynde.

HTX som rugekasse for unikke idéer og iværksætteri
De var sammen oppe i deres sidste fag der hedder Teknologi. Faget handler om at udvikle og fremstille et produkt og lære samspillet mellem konstruktion, produktion og markedsføring.

“Vi har udviklet et stort digitalt banner, der kan bruges interaktivt af publikum til f.eks. festivaller eller sportsevent. Det er derfor lavet som en app, hvor publikum selv kan skrive kommentarer, der vises på det store banner. På den måde forbinder man festivaldeltagere til det event, de er med til, og det skaber større engagement,” forklarer de to første studenter, der selv har designet og kodet hele konceptet.

Fremtiden er flyvende
Både Anders og Malte havde bioteknolog som studieretning, og de skal nu videre ud i livet med hver deres spændende uddannelser. 

"Jeg vil gerne ind og læse en elektroingeniør uddannelse på Aalborg Universitet og min masteruddannelse i Australien som aerospace ingeniør. Jeg er ikke et storbymenneske, så jeg synes det var rigtigt fedt i Aalborg og der var en god stemning på universitetet der,” fortæller Malte.

Anders har også allerede en plan for sit videre studie, som han allerede har bestået de indledende prøver på:

“Jeg skal ind og læse til flymekaniker i Karup, det er under Flyvevåbnet i Forsvaret. Mit bedste fag på HTX var teknologi, der kunne man nemlig bygge ting med hænderne, man kan se, hvad man har lavet. Det er ikke det samme som en 100 siders teoretisk rapport,” fortæller Anders.

Sommerfester og familiehygge
Inden de nye studier påbegyndes er det tid for begge studenter til at feste og nyde de lyse sommernætter sammen med deres venner fra skolen. Men først skal de ud og spise med deres familie for at fejre dagen.

“Nu skal jeg til studenterfester og bare spise og hygge med familie og venner,” siger Anders.

“Jeg er på samme stil som Anders, jeg skal bare hygge og nyde og fejre at vi har klaret tre år før vi skal starte igen efter sommerferien,” siger Malte og slutter:

“Det bedste ved at gå på HTX er at vi kender alle her; både elever og lærere - vi har haft meget tid til tingene, for det er en lille skole. Og fagligt er det et fantastisk sted. Min opfordring er klart tag din uddannelse på HTX Køge."

 

Dagen efter var det blevet HTX Næstveds tur til at kåre årets første student. Her er der tale om 18-årige Alexander Kongstad. Nu er huen sat og efter sommerferien begynder et eventyr i Asien.

Første Student HTX Næstved 2021

Den første HTX-student Alexander Kongstad kort efter sidste eksamen, der afsluttede med skolens højeste snit.

Det har været et langt år med covid-19 restriktioner, som fortsat gælder, men heldigvis er lempet i sådan et omfang at familie og venner kunne tage imod den første glade student på HTX Næstved på EUC Sjælland, der er Alexander Kongstad, 18 år.

Nu er den marineblå hue i hus, og traditionen tro, hejste de i fællesskab Dannebrog, der symboliserer, at den første HTX-student er sprunget ud.

Eventyr i livets skole
Ud over at blive årets første student er Alexander Kongstad også netop hædret for hans målrettethed og flid med et legat af Industri- og Håndværkerforeningen for Næstved og omegn. Som indstillingen fra skolens rektor Per Munkholm: "Han er altid opmærksom i undervisningen og et fantastisk medlem at have med i sin gruppe, hvor han organiserer og formidler."  Evner og egenskaber der har været gældende for Alexander helt til denne sidste eksamensdag, hvor han afsluttede skolens højeste gennemsnit.

Men nu skal bøgerne lægges på hylden for en tid for opleve livets skole og det helt store eventyr.

"Jeg tager et sabbatår til det sydlige Thailand, Laos, Vietnam og muligvis også Maldiverne og Sri Lanka. Jeg har rejst der med mine forældre, men nu er tiden inde til at jeg gør det på egen hånd. Jeg elsker de asiatiske kulturer, maden og religionerne," fortæller Alexander. Inden eventyret begynder skal han arbejde som tjener på Restaurant Villa Gallina, der hører under Gisselfedt Kloster for at sparre op til eventyret.

Brænder for innovation og iværksætteri 
Efter sit eventyr ser Alexander frem til at påbegynde studier inden for innovation, som han vil læse enten på DTU eller Syddansk Universitet. Det var netop de fag, han brændte mest for på sin HTX i Næstved.

"Jeg elsker fag som teknik og teknologifag. De handler om at udvikle og fremstille et produkt, være innovativ og en iværksætter. Et af vores projekter i 2.g handlede om en system, jeg udviklede i samarbejde med min gruppe, der skulle skabe gode rammer for hjemmearbejde," fortæller han og uddyber:

"Jeg synes, man kan bruge den viden fra teknologifagene mange steder, og det er spændende at arbejde sammen med folk, tænke innovativt og have en bæredygtigt tilgang til udvikling. Det sociale her på HTX har også været rigtigt fedt. Det er en rigtig fed skole og nogle gode lærere."

Tid til at fest og fejre
Men nu gælder det om at feste, fejre og nyde de lyse sommernætter. Alexanders bedsteforældre, forældre og bror sørger for at fejre den første student på allerbedste vis og spise lækker mad denne dag, og den 25. juni går det løs først med translokation og tur i studentervognen.

"I dag bliver jeg her lidt for at lykønske mine venner, så skal jeg ud og spise med min familie. Jeg glæder mig rigtigt meget til festerne, det bliver sjovt. Vi kører kun ni i vores vogn, så vi har rigtig god tid hos hinanden, det er dejligt," slutter Alexander.

Start uddannelse i august »

17.06.2021
 

Du kan stadig starte hos os gennem hele august måned. Kontakt os og hør mere.

Se fuld oversigt over åbningstider og kontakt her.

Velkommen tilbage »

10.05.2021
 

Fra den 21. maj vil alle elever på ungdomsuddannelsene være tilbage på skolen.

EUC Sjælland indfører løbende tiltag for at imødekomme situationen. Følg med i udviklingen her.

Hold dig opdateret her: eucsj.dk/orientering-om-coronavirus

Velkommen tilbage »

19.04.2021
 

Fra onsdag den 21. april genåbner skolen yderligere. Hvad betyder det for dig?

EUC Sjælland indfører løbende tiltag for at imødekomme situationen. Følg med i udviklingen her.

Hold dig opdateret her: eucsj.dk/orientering-om-coronavirus