Seneste nyheder...

Vi vil gerne opdatere dig om de ting der rører sig på EUC Sjælland. Vi lægger derfor nyheder ud til dig hver gang vi får fingrene i dem.

Nyt IDV-kursus: Luft til luft varmepumper »

20.02.2024
 

Lær alt om miljørigtig installation og vedligehold af luft til luft varmepumper.

På dette 2 dages kursus får du en teoretisk og praktisk viden om luft til luft varmepumper og køleteknologi.

Du vil få en forståelse af installation, drift og vedligehold af en luft til luft varmepumpe, samt lære at sikre, at et anlæg fungerer driftsikkert, økonomisk optimalt og miljørigtigt.

I løbet af kurset vil du prøve at montere og installere/afinstallere og servicere luft til luft varmepumper.

Kursusdatoer

  • 9. - 10. april 2024
  • 10. - 11. september 2024
  • 12. - 13. november 2024

Du kan læse kursets fulde beskrivelse og lektionsplan her.

 

Tilmelding og spørgsmål
Kontakt kursussekretær Jette Ekknud
jeek@eucsj.dk eller tlf. 25 23 57 46

 

Se alle vores kurser inden for efteruddannelse her.


Vil du have 2.030 kr. ekstra hver måned? »

13.02.2024
 

Start på en grøn uddannelse, og modtag 2030-legatet.

Energi- og fibernetkoncernen Andel har besluttet sig for at belønne unge, der går på en række af de grønne uddannelser. Det sker i form af '2030-legatet', som skal motivere de unge, der starter på en af de relevante uddannelser på forskellige erhvervsskoler i Region Sjælland.

Derfor er der nu endnu en god grund til at søge ind på erhvervsuddannelserne elektriker, industritekniker, smed eller vvs-energiuddannelsen på EUC Sjælland. Du kan nemlig få 2.030 kr. om måneden i op til 12 måneder, hvis du går på en af uddannelserne og søger legatet.

Du kan med dit uddannelsesvalg være med til at gøre en stor forskel. Når du starter på en grøn uddannelse, lærer du nemlig kompetencer, som kan være med til at styrke den grønne omstilling i Danmark.

 

Du er berettiget til at modtage legatet, hvis du opfylder disse kriterier:

 

Du kan læse mere og søge legatet på Andels hjemmeside.

 

Andel2

Mangler du et fag? »

06.02.2024
 

Tilmeld dig GSK og tag Matematik A på vores sommerhold, så du bliver klar til optagelse på dit drømmestudie.

GSK står for Gymnasialt Supplerende Kursus, og er et tilbud til dig, der har en adgangsgivende eksamen, men mangler det påkrævede niveau i et givent fag, for at komme ind på dit ønskestudie. Gennem et kortere, intenst kursus læser du fagets niveau op, så du bliver fuldstændig klar til optagelse på dit kommende studie.

På EUC Sjællands tekniske gymnasium HTX Næstved, udbydes GSK i samarbejde med Niels Brock. I 2024 udbyder vi igen kurser, hvor du kan læse fag op.

Læs mere her: eucsj.dk/htx/gsk

Kom til Informationsaften »

02.01.2024
 

Er HTX noget for dig? Eller vil du vide mere om EUD? Besøg os i januar, og hør mere.

Til informationsaftenerne i januar stiller vi skarpt på HTX, og alle de mulighederne der findes på med en teknisk studentereksamen.

Vi åbner dørene til vores teknisker gymnasier i to byer; nemlig HTX Næstved og HTX Køge.

Vores studievejledere står også klar til at svare på spørgsmål om vores erhvervsuddannelser og EUX.

Arrangementerne er fordelt over to aftener:

 

Informationsaften for HTX NÆSTVED  

- Tirsdag den 23. januar 2024, kl. 19-21

Informationsaften for HTX KØGE 

- Onsdag den 24. januar 2024, kl. 19-21

 

Læs mere om arrangementerne lige her.

Tak for i år »

18.12.2023
 

Vi har lukket for henvendelser på EUC Sjælland fra den 22. december 2023, kl. 12. På gensyn den 2. januar 2024!

Vær opmærksom på, at vores hovedtelefon og hovedmail ikke besvares efter d. 22. december 2023, kl. 12.

Vi ønsker dig en glædelig jul og godt nytår!

Kom til Åbent Hus »

10.10.2023
 

I tvivl om uddannelse og fremtidsmuligheder? Mød os til Åbent Hus i Køge eller Næstved den 11. november, og få svar på alle dine spørgsmål.

Læs alt om Åbent Hus lige her.

Søg kvoteplads på frisøruddannelsen »

02.10.2023
 

Drømmer du om at blive frisør? Søg ind senest 1. november 2023.

Læs alt om, hvordan du søger en kvoteplads på frisøruddannelsen her.

Vigtigt samarbejde om fjernvarmeudstyr »

22.09.2023
 

Et besøg hos Næstved Fjernvarme har udviklet sig til et samarbejde om fjernvarmeudstyr på VVS-energiuddannelsen hos EUC Sjælland i Næstved.

Samarbejdet startede dog et helt andet sted, nemlig med Claus Müthel, som er faglærer på smedeuddannelsen. Han søgte brugte rør, som hans elever kunne øve svejsning på. Det kunne Næstved Fjernvarme sagtens hjælpe med.

Claus besøgte lagret, hvor 12 paller genbrugsguld i form af tavler og målere bare stod og ventede på at blive sendt til skrot. Men hvorfor skrotte noget, der kan komme andre til gavn? Derfor blev Claus spurgt, om det var noget EUC Sjælland kunne bruge? Og det blev et stort ja fra VVS-energi.

Undervisningen har fået et kæmpe boost

Uddannelsen har fået hovedhaner samt de målere, der hører til. Udstyret gør allerede gavn, for eleverne har taget meget af det i brug. Og mere kommer løbende til.

På uddannelsen laver eleverne flere forskellige installationer, så de får et bredt indblik i virkeligheden. Noget af det som eleverne arbejder med, er indregulering. Indregulering betyder kort, at man måler det rigtige flow i anlægget og justerer det i de enkelte rum i en bolig.

- Det uddanner vi eleverne til at være dygtige til via vores fjernvarmecertifikat. Så derfor er det vigtigt, at vi har fået adgang til udstyret, siger underviser Thomas Saltoft Søndergaard Malm.

At Næstved Fjernvarme leverer nyt brugt udstyr til os, betyder, at vi kan sikre vores elever en fyldestgørende undervisning, hvor de arbejder med det udstyr, som de møder ude i virkeligheden. Samtidig har det stor betydning for elevernes trivsel.

Med det nye udstyr stiger elevernes forståelse og trivsel

Eleverne har i lang tid arbejdet med gammelt udstyr. De er gået fra at forestille sig en tavle ud fra en tegning, til at hver enkelt elev nu har sin egen rigtige installation og fjernvarmemåler at arbejde på.

- Og det med at se tingene i virkeligheden betyder mere end en tegning. De forstår, hvorfor en komponent sidder, som den gør. Undervisningen var meget teoretisk. Nu er den mere praktisk. Eleverne skal have hele viften med, siger Thomas.

For niveauet er højt på uddannelsen, fortsætter underviser Per Larsen.

Det høje niveau kan vi imødekomme på EUC Sjælland pga. det nye udstyr. Det gør uddannelsen langt mere attraktiv for nye potentielle elever. Men det gør også vores elever mere attraktive for de virksomheder, som vi samarbejder om lærepladser med, fordi de får en anvendelsesorienteret og praksisnær undervisning, og bruger det samme udstyr som virksomhederne.

Optimeringen af undervisningen på uddannelsen betyder, at vi på EUC Sjælland har den højeste bestå-rate på fjernvarmecertifikat på landsplan, og det forpligter.

Så for at kunne blive ved med at levere på det, arbejder uddannelsen på at få flere samarbejder i gang med blandt andet Danfoss og Grundfoss.

Lige nu har vi langt mere udstyr, end vi selv kan bruge, så det sælger vi gerne videre til andre tekniske skoler. Så vi på den måde kan få samme høje niveau på alle VVS-energiuddannelser, og samtidig løfte elevernes trivsel.

- At Næstved Fjernvarme hjælper os med udstyr, så vi kan forbedre vores undervisning. Det er det, der skal til for, at vi kan løfte vores elever og ruste dem til virkeligheden. Og løfter vi bare én elev, så er vi nået rigtig langt, afslutter Thomas og Per.

 

Skills Stafet 2023 kører derudaf »

11.09.2023
 

I løbet af tre uger vil flere tusind grundskoleelever afprøve deres skills på EUC Sjælland.

Skills Stafetten for 8. klasser kører derudad på fuld hammer hos EUC Sjælland i disse dage. Arrangementet blev skudt i gang d. 4. september i Køge, hvor stafetten afholdes i samarbejde med ZBC og Køge Handelsskole på Campus Køge.

Herefter fortsætter Skills Stafet på EUC Sjælland i Næstved, hvor elever fra 8. klasse også kan møde udvalgte uddannelser fra ZBC.


I tre uger bliver EUC Sjælland omdannet til en stor standplads, hvor mere end 3.000 grundskoleelever får et unikt indblik i erhvervsuddannelserne samt den kombinerede uddannelse.

På hver uddannelse løser eleverne virkelighedsnære opgaver i skarp konkurrence med hinanden. Der er opgaver inden for præcision, hurtighed, materialeforståelse og æstetik.

Eksempelvis skal de genkende de elementer, en computer består af hos data- og kommunikationsuddannelsen. På mureruddannelsen skal de bygge en skorsten, som både er stabil og æstetisk, og på VVS-energi samler de afløbsrør på tid.


Konkurrence Hos Tømrerne Til Skills Stafet 2023
Eleverne fra 8. klasse besøger tømreruddannelsen. Her handler det handler om være præcis, når der skal saves et stykke træ, der max. må veje 100 gram. 


Eleverne får uddannelserne mellem hænderne

Eleverne fra 8. klasse kaster sig over opgaverne med stort engagement og gåpåmod, og de får rigtig meget ud af at snuse til uddannelserne:

- Det er godt, at eleverne får uddannelserne mellem hænderne. Jeg ser nogen, der måske kæmper med det faglige i dagligdagen, som virkelig lysner op her. Pigerne er ret aktive. Det er skønt at se. Og så er konkurrenceelementet supergodt, for det engagerer eleverne. De vil gerne vinde over hinanden, siger skolelærer på Borup Skole, Christina Brodersen.


Konkurrence Hos Personvognsmekanikerne Til Skills Stafet 2023
Hos personvognsmekanikerne handler det om at være hurtig, når der skal skiftes dæk på tid.


Valdemar, som er elev på Borup Skole, er også positiv:

- Det er rart at opleve uddannelserne i stedet for bare at blive talt til ligesom i undervisningen. Og det er fedt at være ude at prøve uddannelserne med vennerne.

Hver dag fyldes Skills Stafet-teltet af høje hurraråb og pift, når den daglige vinder kåres, og lærerne kæmper mod hinanden i en "slå-søm-i-på-tid" konkurrence.


Når arrangementet er slut, kåres de tre overordnede bedste 8. klasser. Udover æren, vinder klasserne også en tur til DM i Skills i 2024 i Roskild. Her skal de dyste mod andre 8. klasser fra hele landet i den store Skills Stafet finale.


Se flere billeder fra Skills Stafet dagene på EUC Sjællands Facebook side.