Når der springer en gnist »

20.09.2016
 

Skills Stafet i Næstved tænder de unge

Næstved oversvømmet af 8.klasses elever

Det er ingen naturkatastrofe, men nærmere en tsunami i hujen, heppen og kasten sig ud i nye ting, når knapt 2000 elever fra områdets 8.klasser dyster på erhvervsuddannelser i årets Skills Stafet.

Solbrune fingre fletter hurtigt og sikkert tre dejpølser og folder dem i en perfekt kringle. To andre sæt hænder ruller saltdejen ud i lige lange pølser og lægger dem parat til fletning.
Hold 3 fra 8.klasse på Møn Friskole har lagt en klar taktik på standen ZBC Food og laver kringler på samlebånd.

Stærkt samarbejde

Det er dagens anden post for de unge på den årligt tilbagevendende Skills Stafet, hvor 230-300 elever hver dag skal prøve kræfter med syv forskellige erhvervsuddannelser – og dyste på håndelag. De seks dage i Næstved er et tæt samarbejde mellem SOSU Sjælland, ZBC, EUC Sjælland og Ungdommens Uddannelsesvejledning Sjælland Syd. Et af de virkeligt stærke brobygningstiltag, for at vise grundskoleelever mulighederne med erhvervsuddannelser.

Seks smukke kringler bliver det til for hold 3. Det var den rigtige taktik for samarbejde, for flettemesteren er Carl Lykke Nielsen på 14 år fra Møn, og det sikrede holdet en førsteplads på standen.

Og selvom ingen af eleverne i netop denne klasse har planlagt at tage en uddannelse som kok, tjener eller den populære konditor, så smiler faglærer Dorte Reiter fra ZBC. ”Når I er færdige på den her stand, så er jeg helt sikker på, at I alle sammen vil arbejde med mad.”

Muligheder – og sjov

”Tror I det er svært eller nemt at få en læreplads som smed?” spørger Jens Balle, instruktør på EUC Sjælland, da de unge når til hans post. 8.klasserne er ikke i tvivl – det er svært! ”Næ! Det er lige omvendt. Mestrene mangler lærlinge. Det vidste I nok ikke, hva?” smiler Jens. Og han har ret. Det anede de ikke. 14-årige Ea Dahl Abildgaard fra Sværdborg Friskole i Vordingborg, er blevet overrasket over mulighederne på erhvervsuddannelserne – ”Jeg kendte jo godt det med smed og sådan, men at der for eksempel er så mange muligheder for også at læse videre bagefter, dét vidste jeg ikke.”

Og selvom Ea er ret sikker på, at hun vil være læge og gå den slagne vej via gymnasiet, så har hun alligevel fået noget ud af dagen. For eksempel at det også er muligt at tage en EUX SOSU på vejen til medicinstudiet – ”og så har det jo været rigtig sjovt at prøve noget helt andet.”

Når der springer en gnist

Signe Kastrup, klasselærer på Møn Friskole, er glad for dagen med de anderledes opgaver. ”De elever, som ind i mellem sidder med et tomt blik i klasselokalet derhjemme får pludseligt øjnene op for noget andet. Der springer en gnist. Måske er der en lille elektriker gemt i en af dem, og de får lov at folde sig ud på en anden måde.”

Stafetten når til SOSU, hvor der både skal doseres medicin og tages kærligt hånd om en babydukke. Hold 3 klarer den igen godt og får ros for deres pædagogiske omsorg. ”De fleste i min familie er arkitekter, og det overvejer jeg også at blive,” fortæller Carl med de hurtigflettende fingre, ”og måske vil jeg læse til tømrer først, så får man ligesom basisbyggetingen på plads først.”

”Der er ingen tvivl om, at eleverne får en større respekt for uddannelserne, og hvilken betydning de har i hverdagen. Og så får de set stedet og eleverne på uddannelserne – så er det pludseligt ikke så farligt at vælge en uddannelse herude,” slutter Signe, inden hun skal i gang med klasselærerkonkurrrencen i hesteskokast under piften og hujen fra de knapt 250 unge mennesker samlet på dagen.

 

 

FAKTA

Skills Stafet i Næstved 2016 løber torsdag d.15.september til og med torsdag d.22.september
- en fortsættelse af Skills Stafetten som har kørt i Køge 5.-13.september.

Skills Stafet hører under Skills Denmark, som arbejder for at informere om erhvervsuddannelserne, men dagene i Køge og Næstved er arrangeret af de lokale uddannelsesinstitutioner og Ungdommens Uddannelsesvejledning.

I Næstved er Skills Stafetten et stærkt samarbejde mellem ZBC, SOSU Sjælland, EUC Sjælland og UUV Sjælland Syd.

Hver dag kommer op til 14 8.klasser på besøg og dyster i syv forskellige erhvervsfag rundt på EUC Sjælland, som stiller lokaler til rådighed også for ZBC og SOSU Sjælland, så eleverne er samlede.

Klasserne dyster i hold af tre personer og dagens bedste hold kåres hver dag

Der dystes om en af tre pladser til DM i Skills Stafet i Gigantium i Aalborg til januar

De tre hold som kommer af sted er den samlede bedste 1’er fra Næstved, den samlede bedste 1’er fra Køge og til sidst er det den af de samlede næstbedste 1’ere fra de to byer, med de fleste point.

 

Fart og afveksling til Erhvervsskolernes Dag »

13.06.2016
 

6.klasserne i Næstved gav den gas

Hvert år i juni arrangerer erhvervsuddannelserne i Næstved en dag for områdets 6. klasser, hvor de kan prøve kræfter med de forskellige erhvervsuddannelser, som findes på EUC Sjælland, ZBC og SOSU Sjælland.

I år var det krav til motorik og digitale kundskaber, som gik igen over på alle uddannelsesinsitutionerne.

Uddannelsesdrømme med høj fart

Der er røg om ørerne og glimmer på fronten, da sæbekassebilen gasser op med menneskelige hestekræfter. I løbet af de sidste 4 timer har 6. klasserne udforsket EUC Sjællands håndværksfag ved at bygge racerbane, sæbekassebiler samt lave lyd, lys og røgeffekter. Nu kulminerer dagen og udfoldelserne skal stå deres prøve.

13-årige Nicklas Noer Storm går til daglig i 6.B på Kildemarksskolen på Strøbyskolen, men har i dag valgt Bygningsteknik og Design. ”Jeg kan godt lide teknik og arbejde med små dele og dimser. Og jeg elsker at cykle, så jeg vil gerne være cykelsmed – eller måske mekaniker. Jeg valgte det her spor sammen med mine venner, og det har været fedt at komme ud og være sammen med dem og være væk fra lektierne,” fortæller Nicklas, der sammen med vennerne har sat højtalere, lysshow og røgmaskine op.

Bevægelse med banko

På SOSU Sjælland er det imidlertid ikke tempoet, der er afgørende. Her er det præcision og hvilke dele af kroppen, der rækkes i vejret eller løftes afhængig af hvad udfordringen lyder. Bevægelsesbanko øger 6. klassernes kropsbevidsthed og er en del af de aktiviteter som også Social- og sundhedsassistenterne bruger som led i deres uddannelse.

”Det var rigtig sjovt! Vi får lov til at komme ud og få luft og bliver inddraget i hvad vi laver,” fortæller klassekammeraterne Louise Kyhn og Emil Larsen fra 6. klasse på Sct. Jørgens Skole.

Digital jagt på læring

Dagen på ZBC adskiller sig også fra 6. klassernes normale hverdag. For engangsskyld er telefoner tilladt i undervisningen, da de besøgende 6. klasser skal på en digital skattejagt. Gennem poster med QR-koder indsamler 6. klasserne viden om danskernes vaner og interesser, som de skal bruge til at diskutere annoncer senere på dagen.

”Det har været spændende at prøve noget anderledes. Det er ikke så tit, vi får lov at bruge vores telefoner og apps i skolen. Jeg ved ikke endnu, hvad jeg vil, men vi skal på besøg på uddannelserne igen i 8. klasse. Der vil jeg måske vælge nogle af uddannelserne på ZBC, som vi har besøgt i dag,” fortæller 13-årige Nicolai Klog fra Næstved, som går i 6.C på Sydbyskolen.

Tidligt, men vigtigt blik ind i fremtiden

Selvom uddannelsesvalget er nogle år ude i fremtiden, giver Erhvervsskolernes Dag god mening for folkeskoleeleverne, mener Camilla Grosen, som er klasselærer på Midtskolen afdeling Bavne:

”Dagen giver eleverne en fornemmelse af, hvor de skal hen efter folkeskolen og gør det mindre angstprovokerende, hvad der skal ske efter folkeskolen. Selvom der er nogle år til, de skal vælge, har de allerede overvejelser og tanker om hvad de skal. Og så synes de, det er rigtig spændende at være her. De går rundt med store øjne, og nogle af de dristige siger hej til de unge, der går her,” smiler Camilla Grosen.

På EUC Sjælland har de sidste røgskyer lagt sig, og sæbekassebilerne står stille i solen. Dagens vinder er et hold fra Sydbyskolen med det selvvalgte navn ”Klaphattene”, men alle eleverne har fået en uddannelsesoplevelse med hjem.

 

FAKTA

Erhvervsskolernes Dag er en dag for elever i 6.klasse, hvor de besøger en af flere erhvervsuddannelser.

Eleverne har mulighed for at vælge en dag på SOSU Sjælland, ZBC eller EUC Sjælland. Eleverne har valgt sted og retning på forhånd og tilbringer så hele dagen på en af de tre undervisningsinstitutioner.

Erhvervsskolernes Dag blev i år afholdt i Næstved 7. 8. og 9. juni, men hver elev var kun på besøg én dag.

Deltagende skoler: Sydbyskolen, Hyllingeskolen, Kildemarkskolen, Susålandets Skole, Borup Ris Skolen,  Østskolen afd. Rollo, Møllevangsskolen, Tybjerg Privatskole, Holmegårdsskolen, Kalbyrisskolen, Midtskolen afd. Bavne Dalby og Sofiendalskolen Haslev.

kom og mød virkeligheden »

21.10.2015
 

Åbent hus i Næstved og Køge

Bagerkringler, biceps og babynumser »

24.09.2015
 

Skills Stafetten tager 8. klasser med rundt i en slags tour de ”Hvad kan jeg blive”

På Jagtvej i Næstved er ZBC, SOSU Sjælland, EUC Sjælland og UU Sydsjælland gået sammen om at præsentere erhvervsskoleuddannelser for 8. klasser. Det er anden gang, at 8. klasser inviteres til Skills Stafet, og der er smæk på fra starten. Der flettes kringler, slås søm i og skiftes ble.

Det skulle være nemt nok at kringle en fletning. Faglærer Bonnie Maria Petersen fra ZBC forklarer og hendes assistenter viser, hvordan man gør. Så er det i gang. Foran Elena Sørensen, Maja Andersen og Emil Pedersen, alle 14 år og fra 8.b på Kildemarksskolen i Næstved, ligger en klup dej som skal blive til tre lige store, flettede kringler.

”Det ser så let ud, men det er rigtig svært at lave”, udbryder Maja Andersen overrasket.
”Jeg kan ikke finde ud af det”, siger Emil Pedersen, der for første gang skal flette i dej. Maja ser på hans tre, lange dejstrimler og rækker en hjælpende hånd. Det er strimlen i midten, der skal flyttes nu. Emil ser opmærksomt på Majas fingre, og snart har han flettet en tyk dejfletning, som han former til en kringle. Næste gang han møder en bagerlærling bliver det med en vis respekt. Det er faktisk svært at kringle en kringle.

Bager ZBC Web
Bogø Kostskoles 8. klasse er nået til tømrer afdelingen. Her fortæller underviser Mogens Reinbach fra EUC Sjælland, at tømrerelever først tegner i pc programmet Autocad og bagefter bygger efter tegningen i træ. Det tænder Nichole Poulsen 14 år, der følges med Elvira Kathrine Torgesen 13 år, og Ask Severin Clemensen, 14 år. ”Jeg vidste slet ikke at tømrerfaget er så kreativt. Nu vil jeg prøve at komme i praktik som tømrer”, fortæller Nichole. Hun og Elvira Kathrine Torgesen skiftes til at slå søm i. Det kræver biceps, det har Mogens Reinback lige vist. Tre slag, så har han banket sømmet i bænken. For pigerne tager det lidt flere slag. Men de går til den. Nicholes slanke fingre med de lange, mørkerøde negle griber om endnu et søm. ”Der er ret mange piger i tømrerfaget”, siger Mogens Reinbach, ”de klarer sig godt for de er så omhyggelige”. Elevernes daglige lærer Maria Hambak har fået øje på en elev i klassen, som hun har haft svært ved at motivere til skolearbejde og lektier. ”Nu kører han derudaf med 120 km i timer”, smiler Maria Hambak,”pludselig er han god til noget”.

Paedagogisk Assistent SOSU Web

Babyer på rad og række med fyldt ble møder Sofieskolens 8.a hos SOSU Sjælland. Ikke alle er lige begejstrede for at skifte ble på dukken Sara Sofie. Paw Anker Markmann, 15 år, overlader arbejdet til pigerne i gruppen.
”Hvis jeg får børn og skal skifte ble, så brækker jeg mig”, siger han med et grin. Han følger dog nøje med da Monica Kramer Larsen skifter babyen, der har fået øllebrød i bleen. ”Før du rør mere ved baby, skal du så ikke lige tage de handsker af, der har været nede i pubæ?” Spørger Paw. Monica tager handskerne af og snart er den lille puslet. Næste job er medicindosering. Underviser på SOSU Kirsten Kure fortæller om medicin. ”Når man skal give medicin er det meget vigtigt, man kan regne den ud! Hvad sker der, hvis I regner forkert?” ”Så dør baby”, lyder det i kor fra 8.klasseeleverne. 

Bager, tømrer eller SOSU? Monica Kramer Larsen overvejer SOSU, advokat, frisør eller lærer. Hun skelner ikke så meget mellem gymnasie- og erhvervsuddannelse. I dag er der mange veje til videreuddannelse. Hun ser mere på jobmuligheder bagefter.

Fakta

  • Knapt 2000 8. klasses elever besøger Skills Stafetten i Næstved
  • Skills Stafet varer fra d. 17 – 25 .september
  • Eleverne er delt ind i hold a tre personer og skal konkurrere i syv erhvervsuddannelser
  • Hver dag kåres et vinderhold. De to bedste hold går videre til DM i Skills Stafet i Fredericia 6. februar 2016.

Skills - tak for denne gang »

14.01.2015
 

Dagene i Bella Center er veloverståede

DM i Skills er slut. Vi var med hele vejen og sikke nogle dage i Bella Center!

Skills Stafet for 8.klasser

Fredag d.9.januar var der Skills Stafet for de 8.klasser som gik videre tilbage i september.
Tak til eleverne og lærerne fra Sjølundsskolen, Strandskolen i Karlslunde og Sct. Jørgens Skole. I var for vilde!

Der ligger flere billeder fra Stafetten på vores Facebook her.

 

Dmiskills Frisørelever

DM i Skills

Til selve DM i Skills var fire af vores dygtige elever med til at dyste om at være Danmarks bedste i sit fag.
Sara, som er i lære som bygningsmaler blev nr. 2! Tillykke!
Hos VVS'erne var kampen så lige, at dommerne fik grå hår. Desværre blev det ikke til en førsteplads til Niels - men vi er stolte.
Og hos frisørerne var Leonora og Susan helt oppe på tæerne, men måtte se sig slået i sidste ende. Vi synes nu de var de sejeste.

Du kan se billedgalleri på vores Facebook her.

 

I aktion med hænder og hoved »

23.09.2014
 

Stemningen på EUC Sjælland er ladet med begejstring, nysgerrighed, undren og en vis mængde ”aha”-oplevelser blandt de unge 8. klasser, når de i disse dage prøver kræfter med en lang række erhverv. De er inviteret til Skills Stafet - en vejledningsdag med oplevelse på!

Og ”aha”-oplevelser er der nok af på en dag som denne. Struktør-faglærer på EUC Sjælland Ryan Vibe er ikke i tvivl om, at dage som disse er gode for de unge. ”Det er sjovt for mig som underviser at se deres engagement”, fortæller han: ”Jeg tænkte, det var svært at skulle koble sten og tegning, men det får virkelig konkurrencegenet frem, og de hurtigste hold klarer det ligeså hurtigt som mange af mine grundforløbselever. Der er meget godt potentiale blandt de unge”, konstaterer han smilende, også selvom folkeskoleeleverne ikke altid er helt klar over, hvad for eksempel en struktør egentlig laver. Og det er da også helt tydeligt ”aha”-oplevelser der præger forsamlingen, når Ryan fortæller om belægning, kloakering og beton.

Sammen med Ungdommens Uddannelsesvejledning Sjælland Syd og ZBC har EUC Sjælland planlagt det store arrangement der løber over syv dage i Næstved. Hele 1872 elever fra oplandet er igennem mange forskellige uddannelser, der rummer alt fra salgsassistent til mekaniker og struktør. ”Erhvervsuddannelserne har meget at byde på, og med Skills Stafet har de unge mulighed for, med egne øjne at se, hvor langt man kan nå med en faglig uddannelse”, fortæller UU Sjælland Syds leder Per Højland.

For mange klasselærere er det også en givtig dag, og meldingen er fra alle fronter helt klar. Henrik Breilev, lærer for 8.A på Korskildeskolen fortæller: ”Eleverne får oplevet stedet og bliver dus med værkstederne. Det betyder meget at de kommer rundt til noget velorganiseret og får indtryk af, at der er styr på tingene”.

Malene Mørkeberg, klasselærer for 8.C på Vestskolen Nordskov-afdeling, oplever, at eleverne er glade for at komme ud. ”Det er rigtigt fint, at de kommer til at afprøve en masse praktisk inden for de forskellige fag. Tidspunktet er også rigtigt godt, fordi vi skal tilbage på skolerne og snakke uddannelse”. Det er da også med krum hals, de unge 8. klasser går i aktion. Cathrine Franch på 14 år, ligeledes fra Vestskolen Nordskov fortælller ”stenene er tunge, men opgaven er ikke svær … og så er det sjovt med samarbejdet".

Cathrine Franch Og Emma Funch Haajsgaard Dyster På Tid Om At Lægge Den Flotteste Belægning

Klassekammerat 14-årige Nathasja Johansen fortæller ”Det har været sjovt. Det giver en idé om, hvad man kan efter folkeskolen, og gør det nemmere at vælge hvor og hvad der er godt at gå videre med når jeg skal vælge uddannelse”.

”Efter mit besøg i dag overvejer jeg helt klart at blive maler”, fortæller Rosa Dasseville fra Bogø Kostskole. Rosa er netop i gang med at afprøve frisørfaget – og selvom hun er meget tiltrukket af malerfaget, synes hun generelt godt om den kreative del i mange af fagene: ”det håndværksmæssige tiltrækker mig, og det er sjovt at se alle de forskellige fag på en dag som denne”. 

 

Se filmen om Skills Stafet her

 Rosa Dasseville Fra Bogø Kostskole Er Glad For Frisørfaget ”Men Efter Mit Besøg I Dag Overvejer Jeg Helt Klart At Blive Maler”

Fakta – Skills Stafet i Næstved

  • 1872 elever i 8. klasse fra Næstved, Faxe og Vordingborg kommuner dyster i praktiske færdigheder i Skills Stafetten.
  • Det er obligatorisk for 8.klasser i området at deltage.
  • Skills Stafetten løber af stablen ved syv dage på EUC Sjælland i Næstved.
  • Skills Stafetten i Næstved er et samarbejde mellem UU Sjælland Syd, ZBC og EUC Sjælland.
  • På dagen besøger eleverne fagretningerne murer, maler, frisør, elektriker, VVS, HTX – vejledning, struktør, tømrer, smed, data, auto, mad til mennesker og HG
  • De bedste hold fra hele landet konkurrerer i finalen, der afholdes 9. januar 2015 i Bellacentret som en del af DM i Skills, hvor erhvervsuddannelseselever fra hele landet kæmper om at blive den bedste inden for deres fag.

 

Skæve fakta – Skills Stafet Næstved

På de syv dage går der blandt andet:

  • cirka 2660 sandwich og samme antal vand
  • flere end 100 kg bolsjer
  • 30 slips
  • 15.000 søm
  • 93 liter cola og 180 poser slik til præmietasker
  • + det løse

 

Fakta – DM i Skills

  • DM i Skills er det store årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne.
  • Omkring 260 unge deltager, og de kæmper inden for 37 forskellige fag om at blive landets bedste.
  • Næste DM i Skills finder sted den 8.-10. januar 2015 i Bella Center i København, hvor der forventes omkring 50.000 besøgende.

 

Fakta om SkillsStafet og Skills »

04.09.2014
 

Fra d.8.-23. september afvikles SkillsStafet på EUC Sjællands afdelinger.

I Køge kommer ca. 300 8.klasses elever på besøg hver dag fra d.8.-16. september

I Næstved er det d.14.-23.september.

Det allerbedste hold fra dagene i Køge og det allerbedste hold fra dagene i Næstved skal til SkillsStafet i BellaCenter januar 2015, hvor de skal dyste mod elever fra hele landet.

Fakta – Skills Stafet

  • Mere end 4000 elever fra 8. klasser i området UUV Køge Bugt og UU Sjælland Syd dyster i praktiske færdigheder i Skills Stafetten.
  • Skills Stafetten løber af stablen ved syv dage på EUC Sjælland i Køge, og syv dage på EUC Sjælland i Næstved.
  • Skills Stafetten arrangeres i Køge af EUC Sjælland og UUV Køge Bugt, mens det i Næstved arrangeres af ZBC, EUC Sjælland og UU Sjælland Syd.
  • De bedste hold fra hele landet konkurrerer i finalen, der afholdes 9. januar 2015 i Bellacentret som en del af DM i Skills, hvor erhvervsuddannelseselever fra hele landet kæmper om at blive den bedste inden for deres fag.

Fakta – DM i Skills

  • DM i Skills er det store årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne.
  • Omkring 260 unge deltager og de kæmper inden for de forskellige fag om at blive landets bedste.
  • Næste DM i Skills finder sted den 8.-10. januar 2015 i Bella Center i København, hvor der forventes omkring 50.000 besøgende.

 

EUC Sjælland overtages af 8.klasser »

18.08.2014
 

Skills Stafet for 8.klasser har fuld fart på i Næstved - i Køge er vinderen fundet

Brug indersiden af hovedet... »

06.05.2014
 

... det skal holde resten af jeres liv! Således udtrykker politibetjent Steen K. Gunnarsson fra Næstved politi det, når han skal lære folkeskoleeleverne i 5. klasse om at færdes i trafikken på cykel. I disse dage besøger en række elever EUC Sjælland for at prøve kræfter med bremselængder og blinde vinkler og ikke mindst konsekvensen ved at lade cykelhjelmen blive hjemme.

Cykelkurset, der er arrangeret af EUC Sjælland, tilbydes 5. klasses folkeskoleelever i Næstved og Faxe kommune, og er et ønske om, målrettet at øge de unges bevidsthed om og respekt for trafikken. Og de unge har da også høje forventninger til kurset ... de vil gerne undervises og prøve tingene af, hvis det giver mening - og det gør det! Ifølge klasselærer Lea Reuter fra Møllevangsskolen, er de glade for at komme afsted. Ikke kun fordi de slipper for skolebænken i et par timer, men fordi de faktisk kan se et formål med kurset “de tager det til sig” fortæller hun, “og så bliver de især overraskede over, hvor svært det faktisk er at bremse en cykel i glat føre.”

Sikkerhedssele

Det er som at træde ind i en myretue hos transportafdelingen på EUC Sjælland – det summer af aktivitet. For de skal ikke kun cykle på glatbane. Kurset handler også om brug af cykelhjelm, vigtigheden af altid at have sele på i bilen og om, hvor vigtigt det er ikke at færdes i lastbilernes blinde vinkler.

Men vigtigst af alt er i følge klasselærer fra Druestrup Friskole, at både politiet og faglærere giver sig tid til at møde de unge, der hvor de er. “Der er god tid til at snakke med børnene og det er vigtigt” siger hun. Og det er da også betjent Steen´s oplevelse “sådan en formiddag som i dag virker præventivt - det er en genial dag,” siger han og fortsætter “Næstved kommune burde kraftigt overveje at få flere skoleklasser afsted - hvis vi redder bare ét barn i trafikken, er der så meget at spare på alle måder!”

Opgaveløsning

Formiddagen rundes af med madpakker, juice og flødeboller i kantinen på EUC Sjælland. Men inden den kulinariske belønning påbegyndes, får eleverne udleveret en tipskupon fra Rådet for Sikker Trafik. Den rummer en række spørgsmål, der følger op på dagens kursus. Og er man rigtigt dygtig, kan man vinde en cykel-computer. Og dygtige - det er de faktisk på Druestrup Friskole. Både betjent Steen og faglæreren fra EUC Sjælland var stolte og glade ... “i de 10 år jeg har undervist på dette kursus, har der ikke været et bedre resultat - forrygende skide flot! Klap jer selv på skulderen.”

Men i sær én elev kunne klappe sig selv ekstra meget på skulderen, for hun blev dagens heldige vinder af cykelcomputeren. Det var Alberte fra Druestrup Friskole, og hendes røde kinder og glade smil strålede lidt ekstra, da hun fik overrakt præmien. “Jeg er så glad,” udbrød hun.

Præmieoverrækkelse